Захариева: Всички в ЕС работим за сделка за Брекзит (видео)

  • 30 януари 2019 12:14

  • 651
  • 1
Захариева: Всички в ЕС работим за сделка за Брекзит (видео)
©

Европейската комисия и всички държави членки на Европейския съюз работим много усилено и искаме да има сделка за Брекзит. Разбира се, че трябва да бъдем готови и за Брекзит без сделка.

Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която коментира горещата тема за предстоящия брекзит. "Днес правителството одобри две точки, като едната е за напускането на Великобритания със сделка, а другата е за напускане без сделка. Това вече е решение на Великобритания. Без сделка Великобритания ще бъдат трета държава и няма да е член на ЕС. По отношение на търговията спрямо Лондон ще се прилагат правилата на Световната търговска организация. Спрямо полицейските операции ще се прилагат правилата на Интерпол. По правните въпроси ще се спазват международните споразумения и конвенции, които Великобритания е подписала", каза още тя

"Всички британци ще са добре дошли да дойдат да живеят в България. ЕК вече приключи процедурата за визовия режим и трябва да видим какво ще реши Великобритания. Ако няма сделка, британците ще могат да пътуват и да имат престой до 90 дни в ЕС. За нас това е много важно, защото на година идват по 240 000 британски туристи у нас. Същото ще важи и за българските граждани - те ще могат да пътуват безвизово за 90 дни във Великобритания. Всички български граждани, които към 29 март 2019 живеят във Великобритания ще могат да кандидатстват за статут за уседналост, като това ще може да става по електронен път, без такси и по улеснена процедура", разкри Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
651 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.30 | 13:38

1

И ти ли работиш ? Най- некадърния външен министър от "прехода " на сам

Добави коментар

Водещи новини