Британското правителство ще прекрати свободното движение на хора в случай на Брекзит без споразумение с ЕС

  • 29 януари 2019 07:31

  • 1680
  • 5
Британското правителство ще прекрати свободното движение на хора в случай на Брекзит без споразумение с ЕС
© Pixabay

Британското правителство ще прекрати възможно най-бързо свободното движение на хора, ако Великобритания излезе от Европейския съюз без споразумение, съобщи британското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс.

За определен преходен период гражданите на страните от Европейското икономическо пространство и членовете на семействата им, включително гражданите на Швейцария, ще могат да влизат както досега в Обединеното кралство за посещения, за работа или образование, се казва в декларация на вътрешното министерство. Но за да останат за повече от три месеца, те ще трябва да подадат заявление за "Временно разрешение за престой на европейци". За престой, по-дълъг от три години, европейските граждани ще трябва да кандидатстват по бъдещата нова имиграционна система, основана на квалификация и умения, която ще влезе в сила през 2021 г., се посочва в декларацията.

Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид каза пред в. "Файненшъл таймс", че Великобритания веднага ще въведе изискване за визи за европейските граждани за престой над три месеца, ако има Брекзит без споразумение. В такъв случай Обединеното кралство ще има пълен контрол над границите си "за първи път от десетилетия", добави той. След датата за Брекзит - 29 март, свободното движение на хора между Обединеното кралство и Европейския съюз ще бъде прекратено веднъж завинаги и това ще бъде последица от резултата на референдума за Брекзит през 2016 г., каза вътрешният министър.

Министерството не съобщи колко ще струва временното разрешение за престой на европейци и визата. Цените ще бъде обявени по-късно. Цените на подобни документи сега са между 500 и 600 лири стерлинги, отбелязва ФТ.

Последвайте канала на

БТА
1680 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
асд

2019.01.29 | 10:24

2

англетата бяха в ес за да не се състои съюза. сега като излязат ще го торпилират яко.

Англетата са дупе и гащи със САЩ!

2019.01.29 | 13:21

5

Напускат ЕС по нареждане на САЩ, сега задружно ще ликвидиратЕС, вече го започнаха, забраняват им северен поток 2. А нашите глупаци ще им наринат два милиарда долара.

Кара

2019.01.29 | 13:00

4

От физиката се знае, че "всяко действие има равно противодействие". Така, че ако Англия пречи на европейците да пътуват и работят там, реципрочно ЕС ще отговори и ще попречи на англичаните да пътуват и работят в ЕС. Кой ли ще загуби??? Все си мисля, че ще е Енглия, тъй като голяма част от ВБП идва от туризъм и международно банкиране. Банките вече са изнасят, а туристите ще помислят да имат желание да вадят визи....Аз поне, бих пропуснала тази дестинация.

Наблюдтел

2019.01.29 | 08:52

1

Възможно е да се окаже, че Европейските страни ще се чувстват по-комфортно без Англия, особено тези които не ползват банковите и услуги. Накрая, ще се осъществи и мечтата на много хора, английския прът в колелото на развитието, на съюза, да бъде премахнат.

Какви пръти, какво развитие!?

2019.01.29 | 11:55

3

Няма вечни приятелства, има вечни интереси! Всеки който влиза, или излиза от разни съюзи търси облаги, никой не влиза за да се раздава. ЕС се създаде, защото колонизаторите започнаха да губят колониите си, и икономиките им започнаха да куцат. Всички знаят, по какъв начин забогатяха тези "велики" западни страни. Сега като останаха сами, се видяха в чудо, разбраха, че самостоятелно не могат да съществуват и си измислиха съюз менте, а будали като България, сами се колонизираха и подложиха на ЕС! Нищо добро няма да видим от това членство, унищожаваме бъдещето на децата си!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини