Министър Караниколов увери, че парите за язовирите ще бъдат похарчени публично

  • 28 януари 2019 15:54

  • 317
  • 1
Министър Караниколов увери, че парите за язовирите ще бъдат похарчени публично
© Булфото (архив)

Мога да ви кажа и уверя всички институции, че тези пари ще бъдат разходвани публично, така както е Законът за обществените поръчки и всички други съотносими закони. Това каза министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в в отговор на журналистически въпрос по повод коментара на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, че обществото не е било реагирало за 500 млн. лева, които са били предназначени за ремонт и поддръжка на язовири.

Икономическият министър даде пример с язовир "Бели Искър". Той бе категоричен, че няма как за една вечер да се направи задание и обществена поръчка. Затова работата по този язовир ще започне след зимата. Караниколов се надява, че до две седмици ще започне работа и държавното предприятие, което е създадено да стопанисва язовирите. Освен това решението за тези 500 млн. лева е било прието на заседание на Министерския съвет и всички ще знаят как ще бъдат изхарчени тези пари, добави Караниколов.

"Само една компания и половина е напуснала страната ни", изтъкна министър Караниколов за другия коментар на президента Радев, че е било тенденция предприятия да напускат България. Министърът на икономиката посочи, че в последните няколко месеца много компании инвестират в родната ни икономика, изброявайки няколко български и чужди компании. Повечето от тези инвестиции са в Северна България. "Ние говорим за компания и половина, че имало тенденция за напускане на българския пазар. Аз мисля, че е крайно време да спрем да очерняме България, защото всичко това го чуват инвеститорите", заяви Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Драган

2019.01.28 | 16:09

1

Не е важно дели е публично, а дали е правилно. До сега всички УСВОЙени пари са похарчени публично

Добави коментар

Водещи новини