Елена Йончева: ГЕРБ се разправя бандитски с мен, ще покажем факти за корупция на министър и зам.-министър (видео)

  • 28 януари 2019 08:29

  • 27895
  • 56
Елена Йончева: ГЕРБ се разправя бандитски с мен, ще покажем факти за корупция на министър и зам.-министър (видео)
© Нова телевизия

В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева.  Тя е обвинена в пране на пари. Според обвинението сумата от 645 000 лева е получена във фирма, достъп до средствата, на която е имала Йончева. Фирмата е създадена от фирма на обвиняемата и друга офшорна компания.

Не става дума за възнаграждение. Това са средства, които са отпуснати за закупуване на техника и за изработка на поредица от документални филми. До въпросния момент никога не съм имала техника, вземала съм под наем. Когато разполагаш с такава техника, си много по-мобилен, добави тя.

Дружеството, което дава средствата за тези филми, трябва да има юридически, финансов и счетоводен контрол над мен, да може да проверява как средствата са изразходвани. Лично за мен е по-удобно да ги преведат на моята фирма. Тогава те няма да имат контрол над средствата. Почти всички големи телевизии, корпорации, собственциите им имат различни офшорни фирми. Това е практика не само в България, но и в чужбина. Средствата са отпуснати срещу мое задължение по договор. Направили сме седем документални филма. Първият е в обсадения сирийски град Алепо. По нас е стреляно даже, докато снимаме. Смятате ли, че някой ще прави финансови машинации, отивайки в Алепо, откъдето не знае дали ще се върне. Направихме филм и в Украйна, след който влязох в черния списък на Пшорошенко заедно с още 30 журналисти. Това означава, че сме заплаха за националната сигурност. В Украйна също стреляха по нас, докато снимахме, каза социалистката.

Юристи от ТВ7 ми предложиха да сключа договор с тази фирма, логично е да предположа, че това е фирма на ТВ7. Сметката е открита в българска банка, плащани са данъци в България, техниката и филмите са налични, добави тя.

В началото си мислех, че става въпрос за политическа репресия, но сега съм убедена, че случващото се е бандитска разправа, ГЕРБ се разправя бандитски с мен. Появяването на обвинението дойде, когато на един партиен форум Борисов каза, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и трябва да бъдат взети мерки. Как може да се каже, че ГЕРБ няма нищо общо, след като сигналът срещу мен е подаден от Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев. Ползата за управляващите от обвинението срещу мен е да бъде омаскарен един човек, да бъде накаран да си затвори устата и да бъде сплашен всеки, който иска да говори за всички безобразия на управляващите, подчерта Йончева.

Всички институции в България са замесени в грабежа, извършван в последните 10 години. Ще оповестим факти, с които ще покажем как тази корупция се е превърнала в норма. Ще разкрием конкретните механизми – става дума за министър и заместник-министър. Това разследване изцяло покрива информацията, която е дадена за България от Държавния департамент на САЩ – за корупция при големите инфраструктурни проекти. Още същия ден ще подадем и сигнал в прокуратурата, каза още Елена Йончева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
27895 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар
1

2019.01.28 | 08:43

1

Колкото се може по-скоро!

2019.01.28 | 08:57

2

Крадлива лъжкиня

2019.01.28 | 09:06

3

Крадлив лъжлив платен вечно дежурен трол от герб!

без снимка и биография трол

2019.01.28 | 09:09

4

Ivan Dimitrov платен фалшив гербо трол от фейса
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2019.01.28 | 09:20

5

Ватенки червени, ето 12 въпроса към перачката на пари Йончева!

1. Ако Йончева не е разполагала с техника за телевизионна дейност, какво притежава до влизането ѝ в ТВ 7 нейната фирма "Авторска телевизия", която прави телевизионна продукция за БНТ, и с каква техника е произвеждана тя?

2. Защо се съгласява да получи пари за закупуването на техника в офшорна фирма, а не във фирма, регистрирана в България?

3. Кой е "посъветвал" Йончева да "подпише" с офшорка за създаването на офшорка и с кого точно е провела преговорите?

4. Защо е поискала да бъде лично оборудвана с телевизионна техника, а не да използва техниката на ТВ 7, която за времето си беше от най-висок клас? При постигането на споразумение да създаде офшорна фирма с "Далий Трейдинг Лимитид" интересувала ли се е какъв е източникът и произходът на парите, дали ще трябва да ги връща и как ще ги отчита и какви отговори е получила?

5. Защо трябва да получава пари чрез офшорна фирма, а не да представя фактури за закупуването на техника, които да бъдат осребрявани, или тази техника да бъде закупена директно от КТБ и предадена на Елена Йончева, да речем, като дарение?

6. Каква е цената на закупената с близо милион от офшорната фирма техника?

7. Къде са фактурите за покупката на техниката и ако са предаден в банката, могат ли да бъдат показани от синдиците?

8. Как и пред кого са отчетени изхарчените пари или по предварителна уговорка са били безотчетни?

9. Какви данъци са платени за тези пари от Йончева?

10. Тези пари, а съответно и техниката, която Йончева е закупила с тях, подарък ли са от КТБ и от кого точно в КТБ за журналистката?

11. Колко банки в България са финансирали безвъзмездно един журналист за закупуването на техника с близо 1 милион?

12. Продукцията, която Йончева е произвела със закупената техника, безвъзмездно ли е давана на ТВ 7 или филмите и "включванията ѝ", което би трябвало да означава репортажи, са били допълнително заплащани? Срещу каква продукция изобщо е получила тези пари, кога и къде е отчетено, че е излъчена?

Незабравка

2019.01.28 | 10:25

18

Тя ще отговори веднага след,като се направи експертиза на окрадените пътища... Страааах Мнооого страх! Ужасссс и то от една дама Без охрана и Без имунитет!!!

2

2019.01.28 | 09:23

6

А защо не излезе и не обясни защо и как са й били платени 700 х. лв. ? Ако е права и не е вършила незаконни неща какво й пречи да обясни? От цялото й говорене се разбира, че не може да обясни. Точно както техноимпексова.

Незабравка

2019.01.28 | 10:32

19

Ще обясни веднага след експертизата на окрадените пътища! Страааах! Мнооого страх! Ужасссс ви тресе! И то от едно момиче! Без охрана, Без имунитет! Така се държат Престъпници, точно като вас мутри герберски!!!

Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2019.01.28 | 09:32

7

Ватенки червени и миризливи , тази перачка на пари да каже откъде има пари за имота и, и лукса в който живее???

Опорна точка

2019.01.28 | 09:39

8

Всичкото гибрид - Строй се на баламатума!! Да се внушава :" Елена е невинна" !! Фърляйте се да браните заслужелия деятел на отдела тролчета изроди мои!!

55

2019.01.28 | 09:43

9

На 55г. съм,живях по времето на комунизма. Благодаря,не искам никога да се връща този строй в моя живот и на семейството ми! Лошото е,че те никога не си отидоха,а трябваше и то веднага-90та! На тази като и гледам мръсната,беломунеста,нагла и долна физиономия,ми се повръща!!!! Къде беше този храбър народ 90г.? Беше смачкан и уплашен до смърт от червените кхмери,тези които надигат главички сега!!!

2019.01.28 | 09:44

10

ГЕРБ СЕ РАЗПРАВЯ С БАНДИТКИТЕ ДА

2019.01.28 | 09:45

11

Безстрашен Борисов се движи с 20 души охрана дори в парламента а Елена Йончева само с един оператор без охрана отразява войната в Чечня ,Ирак (2003), Сомалийски пирати, войната в Донбас ,Сирия .

Незабравка

2019.01.28 | 10:16

16

Той се е осрал отвсякъде! Убедена сън,че и неговите, висшия му ешелон от крадци, на който той се скара на конгреса...вече не са безопасни за него! Да не говорим, какъв страх го тресе от Йончева! От Нинова! Ами от тези българи,които го "мразят тихо"?!?! Май трябва да си сложи охрана и в тоалетната... Чаушеску!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини