Караянчева и депутати от всички ПГ се включиха в Световната кампания – WeRemember (снимки)

  • 25 януари 2019 12:57

  • 433
  • 0
Караянчева и депутати от всички ПГ се включиха в Световната кампания – WeRemember (снимки)
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на откри изложбата „Ние помним“, която е в рамките на Световната кампания #WeRemember. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Представянето на експозицията беше организирано от Групата за приятелство България – Израел в 44-ото Народно събрание и посолството на Израел в София по повод Международния ден в памет на жертвите на Холокоста – 27 януари. 

Спасени евреи има навсякъде в Европа, но България е единствената, която спаси изцяло еврейската общество в страната, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на пред присъстващите на откриването. Председателят на Народното събрание подчерта, че това е огромен принос, с който българите трябва да се гордеят. Това е исторически подвиг без аналог, който трябва да се изучава като пример за кураж, хуманизъм и гражданска доблест, добави Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на

Тази светла диря в колективната ни памет винаги ще подхранва самочувствието ни на пълноправни европейци, отбеляза председателят на парламента. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи, че България е пример за мирно съжителство, толерантност и разбирателство. „Международният ден в памет на жертвите на Холокоста е повод да си кажем колко е важно да уважаваме и зачитаме различията помежду си, заяви тя и призова днес отново да повторим, че ние помним, защото без минало сме обречени да нямаме бъдеще", каза още тя. 

„Ние трябва да помним, да знаем миналото, защото да градиш бъдеще на базата на миналото е човешко и разумно", подчерта председателят на Групата за приятелство България – Израел и председател на Комисията по отбрана ген. Константин Попов. 

Посланикът на Израел в България Ирит Лилиан заяви, че не е достатъчно да се каже само „никога повече“, трябва да предприемем реални действия подобни неща да не се случват в бъдеще. „Трябва да се борим с езика на омразата, да спрем нетолерантността, да предприемем конкретни действия така, че такива прояви да не намират място в нашето общество", добави тя. 

Участниците в откриването на експозицията позираха за обща снимка, държейки в ръце листове със заглавието на Световната кампания – WeRemember.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини