Цвета Караянчева е на посещение в Ирландия

  • 21 януари 2019 14:51

  • 451
  • 2
 Цвета Караянчева е на посещение в Ирландия
© Народно събрание

Възможностите за задълбочаване на парламентарното сътрудничество между България и Ирландия обсъдиха председателите на законодателните институции на двете страни.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е на посещение в Ирландия по повод тържественото отбелязване на 100-годишнината на ирландския парламент.

На срещата си с председателя на Долната камара на ирландския парламент Шон О’Фарийл председателят на Народното събрание отбеляза, че България и Ирландия имат парламентарни традиции, с които могат да се гордеят. Тя поздрави своя колега по повод 100-годишнината от първото заседание на парламента на Ирландия и подчерта, че през 2019 г. България ще отбележи 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Трябва да помним и да тачим първостроителите, защото те поставят началото, а ние, днешните парламентаристи, сме призвани да продължим това, което те са направили за нашите страни, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя отправи покана към председателя на Долната камара на ирландския парламент да бъде гост на тържественото отбелязване на 140-та годишнина от Учредителното събрание.

Председателят на Народното събрание подчерта, че за развитието на парламентарния диалог между България и Ирландия особено значение може да има сътрудничеството между групи за приятелство в двете законодателни институции. В българския парламент вече е създадена такава група и в нея участват 22-ма народни представители. Много бихме се радвали група за приятелство да бъде сформирана и в ирландския парламент, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя посочи, че това би подобрило възможностите за обмен на мнения по въпроси на законодателството, по двустранните отношения, както и по теми, свързани с ЕС.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на представи пред председателя на Долната камара на ирландския парламент проекта „Пловдив – европейска столица на културата 2019“. България се гордее със своето богато културно-историческо наследство, част от което през тази година може да стане достояние на много европейци, подчерта председателят на Народното събрание и покани Шон О’Фарийл да посети Пловдив и лично да се увери в неговата красота и богата история.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази благодарност за възможността българската общност в Ирландия да има свои училища в Дъблин и в Шанън и да развива своя културна и просветна дейност. Това е изключително важно за България, тъй като повече от 3 000 българи работят или се обучават във вашата страна, добави тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
451 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.01.21 | 16:37

2

Какви ли "бисери"ще ръси тая като вожда си ???

Мая

2019.01.21 | 15:03

1

Уаууу е сега вече работата ще тръгне с пълна сила. Мотористката ще оправи икономиката.

Добави коментар

Водещи новини