Ананиев награди проф. д-р Валтер Клепетко със Златен почетен знак на МЗ

  • 25 януари 2019 11:30

  • 347
  • 0
Ананиев награди проф. д-р Валтер Клепетко със Златен почетен знак на МЗ
© МЗ

Днес, 25 януари, министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през награди със Златен почетен знак на Министерството на здравеопазването I-ва степен с лента проф. д-р Валтер Клепетко, президент на Европейската асоциация за гръдна хирургия и белодробни трансплантации и ръководител на Клиниката по белодробна хирургия в университетска болница Виена (АКХ).

Отличието се връчва на проф. Клепетко в израз на признателност към професионалното му отношение, хуманност и ефективна работа с българските пациенти и медицински специалисти, съобщихха от пресцентъра на здравното министерство. 

„Това е нашето признание за всичко това, което правите за българските граждани. Заслужавате го.“ Това заяви министър Ананиев по време на награждаването и допълни: „Силно съм убеден в добрите резултати, които ще постигнем. Убеден съм, че нещата, които днес ще съобщим, ще бъдат приети с голяма радост и удовлетворение. Това е една надежда за много хора.“

Проф. Клепетко изрази удовлетворение от проведените конструктивни разговори. „Накрая винаги става дума за хората и нашата награда ще бъде, когато видим, че тези хора са получили шанс за живот и то с добър стандарт“, отбеляза професорът.

Проф. Клепетко е роден на 26 февруари 1955 г. във Виена, Австрия. През 1978 завършва Медицинския университет във Виена. Той есред доайените на белодробната трансплантология в Европа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини