Министър Ананиев и македонският му колега подписаха План за сътрудничество

  • 22 януари 2019 13:12

  • 334
  • 0
Министър Ананиев и македонският му колега подписаха План за сътрудничество
© Министерство на здравеопазването

Днес, 22 януари 2019 г., министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и министърът на здравеопазването на Република Македония Венко Филипче подписаха План за сътрудничество.

Планът е в изпълнение на решение № 909 на Министерски съвет от 13 декември 2018 г., като с него се  определят конкретните области на сътрудничество между двете министерства за период от три години, както и целите, очакваните резултати и мерките за постигането им.

Прякото сътрудничество ще обхване следните области: първична и специализирана медицинска помощ; профилактика на болестите; превенция и контрол на СПИН и полово предавани болести; околна среда и здраве; държавна лекарствена политика; епидемиологичен надзор на заразните и паразитните болести; нормативни актове в областта на здравеопазването; организация на медицинското осигуряване при извънредни ситуации и други.

С подписването на Плана ще бъде насърчено и сътрудничеството между български и македонски болнични заведения, научни институти, учебни заведения в сферата на медицинската наука, както и обменът на кадри и оказване на помощ на Република Македония в нейната подготовка за членство в Европейския съюз, съобщават от пресцентъра на министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини