Захариева: Българските граждани, които живеят на територията на Великобритания, ще запазят правата си (видео)

  • 18 януари 2019 11:26

  • 997
  • 2
Захариева: Българските граждани, които живеят на територията на Великобритания, ще запазят правата си (видео)
©

Британското правителство пое ангажимент, че независимо от това дали ще се постигне сделка или не, българските граждани, които живеят на територията на Великобритания, ще запазят правата си, така както са договорени още през декември. Това каза министърът на въпншмните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в парламента, предаде репортер на Novini.bg.

„Подчертавам, обаче че това важи за тези, които към датата на напускане на Великобритания. Беше договорен почти двегодишен преходен период, в който гражданите, които отиват да живеят във Великобритания, щяха да се ползват с такива права, ако няма сделка“, подчерта външния министър.

На въпрос какви са мерките, които предприема правителството по повод излизането на Великобритания от ЕС, Захариева заяви: "Още от миналата година правим изнесени информационни дни в цяла Великобритания, като само от началото на годината те са две. В тях заедно с консулски служители и представители на социалното министерство разясняваме начина на регистрация и правата, които ще ползват. За първите шест месеца тази година са предвидени 20. Увеличихме служителите в консулската служба във Великобритания, така че да предоставят по-бързо услуги на българските граждани".

Захариева бе категорична, че ние се готвим за всички варианти още от миналата година. "Имаме и специален раздел на страницата за регистрацията, която е необходима и подсилен състав на посолството".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
997 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.01.18 | 12:04

1

МНОГО СИ СИГУРНА !! Най - некадърния външен министър от "прехода' на сам

Чери

2019.01.18 | 12:33

2

Вярва ли някой на тази с вечно напушена усмивка? Аз, не! Даже не съм сигурна дали тя е наясно какво говори.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини