Увеличава се щатната численост на Инспекторатите към МВнР и Министерството на правосъдието

  • 09 януари 2019 14:16

  • 479
  • 0
Увеличава се щатната численост на Инспекторатите към МВнР и Министерството на правосъдието
© Novini.bg

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на външните работи, съгласно които се увеличава щатната численост на Инспектората към ведомството от 8 на 11 щатни бройки, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Увеличението на щатните бройки е в рамките на общата численост на министерството. То се извършва за сметка на намаляването на числеността на дирекция „Външнополитическо планиране, информация и координация“ с две щатни бройки и на общата численост на служителите на задграничните представителства на Република България с една щатна бройка.

Съгласно друго правителствено Постановление числеността на Инспектората в Министерството на правосъдието от 7 щатни бройки към настоящия момент се увеличава с 3 щатни бройки, които са за сметка на числеността на персонала в Главна дирекция „Регистри“ на Агенция по вписванията.

Промените в двете министерства имат за цел привеждането на числеността на звената в съответствие Наредбата за структурата и минималната численост на инспекторатите, приета на 1 юни 2018 г. В нея се предвижда органите на държавна власт, към които има създадени инспекторати по Закона за администрацията да разполагат с не по-малко от 10 инспектори, включително ръководител, при брой на служителите в проверяваните структури над 1200.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини