Главният прокурор Сотир Цацаров очаква оспорвана надпревара за свой наследник (видео)

  • 22 декември 2018 09:58

  • 1872
  • 6
Главният прокурор Сотир Цацаров очаква оспорвана надпревара за свой наследник (видео)
© Булфото/Архив

Главният прокурор очаква оспорвана надпревара за свой наследник. Според Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, чийто мандат изтича точно след година, претендентите за поста ще бъдат подложени както на политически, така и лични атаки.

В предаването „Денят започва с Георги Любенов“ обвинител номер 1 коментира, че както по случая Иванчева, така и по другите шумни разследвания срещу бизнесфамилии последната дума е на съда, а целта на прокуратурата е внасянето на обвинителни актове и осъдителни присъди.

Убийството на Виктория Маринова в Русе обвинител номер едно определи като най-запомнящото се за него от отиващата си година.

"Това убийство, това престъпление, бих казал в личен план, а и в план, който е свързан с работата на моите колеги, пряко ангажирани с това, може би е най-голямото ни и най-силно изпитание, включително и на психиката и на професионализма през изминалата година", заяви главният прокурор.

Цацаров е категоричен, че убийството не е свързано с работата на Виктория Маринова като журналист.

"Там са проверени всички версии, няма, ама повярвайте, намя абсолютно никакво съмнение, че убийството е свързано с професионалната ѝ дейност", допълни той.

По отношение на споровете около това дали трябва или не да бъдат в ареста бившата кметица на Младост Десислава Иванчева и другите подсъдими по това дело последната дума ще има Апелативния съд. Условията в арестите за всички задържани са еднакви.

"За това, ако трябва да бъдем обективни, не трябва да бъдем лицемерни. Трябва да кажем, че българските затвори и българските следствени арести са в ужасни битови условия. И тези ужасни битови условия не са само за Иванчева", заяви главният прокурор.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е категоричен, че текстовете за т.н. 48-часов таен арест, трябва да важат само за тежки престъпления като тероризъм и организирана престъпност. Според обвинител номер 1 не може да се ограничи уведомяването на най-близките от семейния кръг и на адвокатите на задържания.

"Ако сега, това вето послужи за прецезиране на разпоредбата, тя ще работи. Ако на това вето се реагира на инат - вето - гласуване - преодоляване, пак казвам - не браня нито президент, нито парламент, аз разсъждавам от правна гледна точка. Тогава нещата не биха били никак добри", сподели той.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в подчерта, че в последния си мониторингов доклад Европейската комисия е възприела предложението му да се създаде система за търсене на наказателна отговорност от тримата големи в съдебната власт.

В Министерството на правосъдието вече се подготвят промени в Закона за съдебната власт, които да осигурят това.

"Мисля даже, че през 2019 година те ще бъдат реалност. Това, ако се случи, ще срути още един мит за недосегаемостта на главния прокурор", допълни Цацаров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1872 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
НЯМАМЕ ПРАВОСЪДИЕ

2018.12.22 | 10:32

1

ВЕЧЕ, ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ .САМО КРАДЛИВИ МАФИОТИ .

2018.12.23 | 20:20

6

Няма я , едната половина започва да оплаква задържаните като че ли не са ги ограбвали ако не пряко косвено.

Ограбен българин

2018.12.22 | 11:11

2

Защо никой Главен прокурор до сега не предприе нищо, за да бъде потърсена отговорност на Ай дука,живеещ охолно в Драгалевци,на Сашо Нереза,на Катъря, Бакъря,Коньо...!?
А защо и Госпед се бави толкова дълго!?

2018.12.23 | 20:17

5

За да се чюдят будалите.

2018.12.22 | 12:51

4

Натурата ви е такава ...хайдути

????

2018.12.22 | 12:44

3

РАЗБИРА се,както стават всички НАДПРЕВАРИ в България!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини