Данаил Кирилов: Няма да има вечно проверявани

  • 18 декември 2018 09:14

  • 909
  • 4
Данаил Кирилов: Няма да има вечно проверявани
© Novini.bg

Няма да има вечно проверявани, заяви пред БНР председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов относно предложенията за промени в антикорупционния закон. Той подчерта, че в промените са заложени срокове.

В предложенията присъстват помощни и допълващи функции, които имат в голяма степен полицейски характер дотолкова, доколкото да облекчат работата на КПКОНПИ във взаимодействието ѝ с органите на МВР. Сега го казваме изрично, за да няма колебания и интерпретации, каза Кирилов относно идеите, включващи и използването на маски и принудително довеждане на хора.

За предложението шефът на антикорупционната комисия да ползва кола и охрана от НСО, Кирилов обясни: "Предложили сме го с оглед смисъла и значението. Това е антикорупционен орган, който извършва множество процесуални действия. Това са действия, които са срещу силните. Пазим го от всички. Има правила кога влизат в сила норми, които касаят изменения в бюджета. Ако има проблем и не е обезпечена финансово, тя би могла да влезе в сила в следващ бюджет, когато има обезпечени такива средства".

Кирилов обясни още, че се предвижда общински съветници и висши чиновници да не подават декларации поради огромния им брой: "Голям е броят на общинските съветници. Те са около 6000 заедно с другите лица, които заемат висши длъжности - става един огромен кръг. Те ще се проверяват на всички други основания, но няма да подават декларациите във вида, в който ги подават другите задължени лица в Закона за местната власт и местното самоуправление. Те и там подават декларация, няма да подават тази встъпителната декларация, която е за лицата, заемащи висши длъжности".

Данаил Кирилов добави, че този законопроект ще бъде разглеждан отделно, за да има обществено обсъждане. Анализатори коментират, че с този текст се прави опит за чадър над общинските съветници и висшите чиновници.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
909 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
00

2018.12.18 | 13:26

4

то най големите играчи, са общинските съветници от Варна - ЗАЩО ДА НЕ ДАВАТ ОТЧЕТ ЗА ДОХОДИТЕ СИ

2018.12.18 | 11:17

3

А бе как може това фъфльо да раздава порции по право ,ред и законност.Този от компи в беновска пита ,сучи маже ,гърчи се ,усуква въпросите и никакви отговори отговорите за правораздавателните органи от страх и зависимости.Страхливец не може да оглавява такива важни и отговорни институции

ХА ХА ХА ХА

2018.12.18 | 09:47

2

Законотвореца на ГЕРБ !!! Олигофрен !!

Порошенко

2018.12.18 | 09:37

1

Щом има срокове това значи че искат да узаконят корупцията

Добави коментар

Водещи новини