Станишев подкрепи Сърбия за ЕС

  • 23 февруари 2012 19:30

  • 697
  • 0
Станишев подкрепи Сърбия за ЕС
©

ПЕС подкрепя президента Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва и Демократическата партия в този решаващ момент за Сърбия й пътя и към ЕС. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на преди посещението в Белград на ръководената от него съвместна делегация на ПЕС и на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, съобщават от пресцентъра на БСП.

В сръбската столица делегацията предстои да отправи силно прогресивно послание в навечерието на предстоящите избори в Сърбия. „Президентът Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва и Демократическата партия работят неуморно за присъединяването на страната към ЕС, постигайки значителни резултати в името на сръбския народ. Като политическо семейство ние сме много горди с тези усилия, с проведените от него важни реформи и с решителното управление на страната във време на тежки икономически сътресения”, заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той изтъкна, че ПЕС винаги е била непоколебима в своята подкрепа за присъединяването на Сърбия към ЕС. „Абсолютно съм сигурен, че Демократическата партия ще  доведе страната до там”, добави президентът на ПЕС.

Лидерът на европейските социалисти Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и председателят на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода ще се срещнат с високопоставени държавници и членове на Демократическата партия – със сръбския президент Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва, с министър-председателя на Сърбия Мирко Цветкович и с председателя на парламентарната Комисия по външна политика Драголюб Микунович. Делегацията ще се срещне и със служители на ЕС, международни организации, активни в региона, експерти и медии. Дискусиите ще се съсредоточат върху политическата обстановка в страната и предстоящите избори в Сърбия. Делегацията на ПЕС ще разговаря и за състоянието на отношенията между ЕС и Сърбия и процеса на присъединяване към ЕС. ПЕС се ангажира с партньорствата си в Западните Балкани и с насърчаване на напредъка на процеса на разширяване на ЕС в региона.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини