Каракачанов към бъдещи офицери: Възхищавам се на трудния избор, който сте направили, да посветите живота си на служба на Родината

  • 05 декември 2018 16:00

  • 581
  • 0
Каракачанов към бъдещи офицери: Възхищавам се на трудния избор, който сте направили, да посветите живота си на служба на Родината
© Булфото (архив)

Възхищавам се на трудния избор, който сте направили, да посветите живота си на служба на Родината. Вие сте бъдещи офицери и трябва да бъдете лидерите на нашето общество.

С тези думи министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността посрещна днес, 5 декември, в Министерството на отбраната изявени в обучението курсанти от трите факултета на Националния военен университет „Васил Левски“ – „Общовойскови“, „Артилерия, ПВО и КИС“ и „Авиационен“.

„Единствена институция в България, която има пълно основание за самочувствие е Българската армия, защото в нашата история българският войник няма от какво да се срамува, той има само поводи за гордост“, подчерта министър Каракачанов. Той пожела на курсантите да бъдат усърдни в учението, защото трудностите укрепват самочувствието и дават увереност, че човек може и повече.

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев увери курсантите, че благодарение на добрата работа с политическото ръководство на Министерството на отбраната за година и половина е постигнато много, свързано и с повишаване на възнагражденията на личния състав и  с поддържане в изправност на техниката.

По време на срещата беше представен моделът на новата парадна униформа на курсантите, която ще бъде въведена за курсантите от Националния военен университет.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини