Румен Радев се срещна с швейцарския си колега

  • 03 декември 2018 19:04

  • 713
  • 1
Румен Радев се срещна с швейцарския си колега
© Президентство

България цени високо двустранното сътрудничество и обмяната на опит с Швейцария в сферата на сигурността и отбраната, образованието и науката, както и добрите резултати, които се постигат в рамките на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социални различия в Европа.

Това заяви днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща в Катовице със своя колега президента на Конфедерация Швейцария Ален Берсе, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът Ален Берсе потвърди готовността на Швейцария да продължи да си сътрудничи активно със страната ни в сфери от взаимен интерес.

Според българския президент страната ни има потенциал да привлече повече инвестиции от Швейцария в науката, отбраната, информационните технологии и транспорта. За изминалите две десетилетия швейцарските инвестиции у нас достигат 1.9 млрд. евро, което наражда страната на 8 място по размер на преките чуждестранни инвестиции в българската икономика.

Партньорството с Швейцария за въвеждането на дуалното обучение у нас също беше откроено като особено перспективна сфера от българския държавен глава, като финансираните с швейцарска подкрепа проекти в България обхващат 16 училища, 63 фирми и 11 града.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта и интереса на България за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на отбраната и за обмен на програми за обучение между Военно-въздушните сили на двете държави.

Президентът Ален Берсе подчерта, че двете страни имат отлично сътрудничество по много общи проекти, в медицината и в обмяната на студенти, като Швейцария е готова да обсъди перспективите за последващо разширяване на сътрудничеството с България по време на визитата на българския държавен глава в Конфедерация Швейцария през 2019 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
713 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.12.03 | 23:56

1

Колкото е по-прост един човек, толкова повече се пъчи пред околните. Нашият Фатмак не престана да се размята по медиите - поне по три пъти на ден. Каква проста кратуна, какъв селяндур, каква кремълска проститутка.

Добави коментар

Водещи новини