Радев против увеличаване на амбицията за намаляване на вредните емисии (снимки)

  • 03 декември 2018 14:01

  • 2469
  • 49
Радев против увеличаване на амбицията за намаляване на вредните емисии (снимки)
© Пресцентър Президентство

България продължава да работи с всички партньори в областта на климатичните промени за пълно прилагане на Парижкото споразумение, по-нататъшна ревизия или увеличаване на амбицията за намаляване на емисиите на парникови газове обаче не съответства на нашите национални интереси. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред участниците в Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP24), която се провежда в полския град Катовице

Ние разглеждаме социалния аспект като фактор от първостепенна важност за запазването на хиляди работни места, посочи българският държавен глава. 

Трябва да разработваме и прилагаме механизми, създаващи предвидими правила за прилагане, стимулиращи конкурентоспособността на индустрията, смята Радев. 

България и Европейският съюз вече изпълняват ангажиментите си по втория период на задължения по Протокола от Киото. 

Ние сме на път да преизпълним целта от намаляване на емисиите с 20 процента за 2020 г. в сравнение с 1990 г., посочи президентът. Той отбеляза, че през 2016 г. емисиите на парникови газове в България са намалели с 49 на сто в сравнение с базовата 1988 г. и с 4,4 на сто в сравнение с предходната 2015 г.

България продължава да работи с всички партньори в областта на изменението на климата за пълното прилагане на Парижкото споразумение, коментира Радев и допълни, че се ръководим от принципа на последователно и пълно прилагане на договореното законодателство. 

По думите му трябва да се адаптираме към променящия се климат. 

През последните години станахме свидетели на увеличен интензитет и честота на екстремни климатични явления в глобален мащаб, каза държавният глава. Той отбеляза, че за справяне с тези ефекти, България е разработила Национална стратегия за адаптация и План за действие. 

Адаптирането към изменението на климата е въпрос на всички сектори в обществото, включващ всички органи на местно, регионално и национално равнище, но също така и частния сектор, организациите на гражданското общество и гражданите, заяви още президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той декларира,че България е решена да подкрепи приемането на правилата за прилагане на Парижкото споразумение, които са ясни, достатъчно подробни, ефективни и приложими за всички.

Успешният резултат ще изпрати положителен сигнал за стабилността на Парижкото споразумение и неговите цели, посочи Радев, цитиран от БТА.

Според него широката ангажираност би създала повече възможности за ниско ниво на емисии и устойчиво развитие на климата, като се вземе предвид състоянието и бъдещите перспективи на националните енергийни системи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2469 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
Умник Гюро

2018.12.04 | 00:02

49

Колкото е по-прост един човек, толкова повече се пъчи пред околните. Нашият Фатмак не престана да се размята по медиите - поне по три пъти на ден. Каква проста кратуна, какъв селяндур, каква кремълска проститутка.

Сталински динозавър

2018.12.03 | 17:20

43

Говорит Москва ! Говорит Москва ! Пусть Россия обгазить весь мир !

2018.12.03 | 19:12

48

Казало дежурното лайно от герб и тупнало в дупката при другите лайна!

2018.12.03 | 18:15

47

МОДЕРАТОРЧЕ ЗАВРИ СИ ТИЯ КАРТИНКИ ОТЗАД ПЕДАЛ !!!!

2018.12.03 | 18:13

46

Тоя сайт така вони от герберски лайна начело с тъпия модератор

2018.12.03 | 18:07

45

УЧИШ СЕ ама никога да се научиш защото си малоумен герберски идиот

2018.12.03 | 18:04

44

ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ !!!!! ТИКВАТА --БЪЛГАРОУБИЕЦ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ !!!!! Той и не пикае без да пита началниците !!!!!!!

Радев - президент на българите,

2018.12.03 | 17:02

42

Ирландската овчарка - американска кypва.

2018.12.03 | 16:55

41

БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ СА ЛЪЖЛИВИ, НЕГРАМОТНИ, АГРЕСИВНИ, КРАДЛИВИ И ПРОДАЖНИ.

ДА СПРЕМ СЕВЕРЕН ПОТОК 2

2018.12.03 | 16:51

40

говори генерал БОРИСОВ:Алтимире(„МЕРКЕЛ_ПУТИНЕ”),кажи какво искаш от мен и България.отговаря путинчо:Искам кучето бялото.Даите му го.друго Путине какво искаш.Искам нинова импексовата,даите му я та крадла.друго Алтимире(„МЕРКЕЛ_ПУТИНЕ”)какво искаш от България .искам черноморието цялото.отговаря му Генерал Борисов:дадох ти кучето бялото дадохти крадлата от БСП ,НО ОТ ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА И КАМЪН НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ДОКАТО СЪМ ЖИВ АЗ И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД КАЗАХ....

Уча се !

2018.12.03 | 16:35

39

Румен Радев казва ;

"България и Европейският съюз вече изпълняват ангажиментите си по втория период на задължения по Протокола от Киото.

Ние сме на път да преизпълним целта от намаляване на емисиите с 20 процента за 2020 г. в сравнение с 1990 г., посочи президентът"

"България продължава да работи с всички партньори в областта на изменението на климата за пълното прилагане на Парижкото споразумение, коментира Радев и допълни, че се ръководим от принципа на последователно и пълно прилагане на договореното законодателство."

Като казва това, дали не се сеща, че заслугата за спазването на всички споразумения е на ГЕРБ и Бойко Борисов, тъй като те са изпълнителната власт в България !?

Или когато има положителни резултати, всички имаме заслуга и се хвалим, когато няма такива, правителството и ГЕРБ са виновни !

Що за наглост и нахалство, от страна на държавен глава !?

Утре ще се прибере от Полша и отново ще почне да плюва по ГЕРБ и Борисов !

Ето на какъв човек, гласувахме доверие да ни обедини !

Добави коментар

Водещи новини