Енергетици и миньори излязоха на протест в центъра на София (снимки)

  • 29 ноември 2018 15:42

  • 1175
  • 2
Енергетици и миньори излязоха на протест в центъра на София (снимки)
© Булфото

Енергетици и миньори излязоха на протест в София. Причината е неяснотата около бъдещето на въгледобива в района на мини "Марица – Изток". 

Митинг-шествието в защита на добива на електроенергия от български лигнитни въглища тръгна от площад "Княз Александър I" в София.

Протестиращите преминаха по маршрут: бул. "Цар Освободител", ул. "Г. Раковски", Министерство на икономиката и Представителство на ЕК, които се намират на ул. ул. "Г. Раковски" след това продължиха по бул. "Цар Освободител" към Президентство и по бул. "Княз Ал. Дондуков", към  КЕВР, като шествието завърши отново на бул. "Цар Освободител".

Работещите в мини "Марица – Изток" и ТЕЦ "Марица-изток" 2 в сряда са събраха в Раднево с настояване за яснота как ще продължи да работи енергийният комплекс. При протестиращите дойде и енергийният министър Теменужка Петкова, която ги увери, че комплексът ще продължи да функционира.

Ако се затвори комплексът "Марица – Изток" има заплаха за енергийната сигурност, около 150 хил. души ще останат без работа, обяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по време на шествието, предаде БТВ.

Константин Тодоров
1175 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Оцелял българин

2018.11.29 | 18:24

2

До къде ни тий докага,ДрагалЪвския гърбат Ман Гал!?
Хем държавата изкорми,хем народеца окрал!

Смърт на седесарите

2018.11.29 | 17:28

1

Тия протести пред палатите на Тренчев, тоя седесарски мафиот раздържави и помогна да се приватизират обектите на енергетиката по време на мракобесническия костовизъм.

Добави коментар

Водещи новини