Теменужка Петкова: Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ "Марица изток 2"  да бъде факт

  • 29 ноември 2018 16:38

  • 682
  • 3
Теменужка Петкова: Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ "Марица изток 2"  да бъде факт
© Министерство на енергетиката

"Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД да бъде факт. Правителството стои твърдо зад българските енергетици и полага всички усилия за осигуряване на безпроблемна работа на комплекса "Марица изток". Това е казала министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, цитирана от пресцентъра на ведомството, пред енергетици от КТ "Подкрепа", които протестираха в София в защита на работните си места

Министър Петкова е уверила протестиращите, че никой не би си позволил да посегне на въглищните централи, които осигуряват 46 на сто от електроенергията в страната, а през зимата този процент достига до 60. По думите на енергийния министър българската електроенергетика разчита на въглищните централи за нормалното си функциониране. 

Тя е запознала присъстващите и с позицията на правителството за предстоящия форум в Катовице, Полша, свързан с климатичните промени. България категорично не подкрепя по-амбициозни цели, свързани с въглеродните емисии, гласи официалната позиция, одобрена от Министерския съвет, се припомня в съобщението. 

Енергийният министър е информирала присъстващите още, че една четвърт от необходимите квоти за работата на ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД вече са купени, а до 21 декември ще бъдат осигурени и останалите. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
682 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
бай уй

2018.11.29 | 19:29

3

защо триете безумци

Иво

2018.11.29 | 17:09

1

То е ясно, че тези Марици, ще ги метнат на гърба на АЕЦ Козлодуй! И сега трябва единственото ни печелившо предприятие, което движи цялата ни мижава икономика да влачи тия паразити, защото виждате ли някой е подписал договори против националните интереси! При кое правителство се подписаха тия договори? На Костов ли? Защо няма конфискация на имущество и хора в затвора?

реалист

2018.11.29 | 17:22

2

Защото, драги ми Иво...в България има всякакво лоби( било usa, turkey, russian..)..но няма БЪЛГАРСКО!!! Ето, това е проблема!!! Никой от управляващите, НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИЯТ ИНТЕРЕС!!!

Добави коментар

Водещи новини