Йордан Цонев: Бюджет 2019 е пилеене на обществен ресурс

Критиката ни за Бюджет 2019 беше много кратка и много концептуална. Слабостта на този бюджет, хвален от управляващите като най-щедрия, най-оптимистичния, всъщност е в това, в което го хвалят създателите му – Бюджет 2019 увеличава пилеенето на оскъдния обществен ресурс. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

За тази година и за следващата се предвиждат с 10 милиарда повече публични разходи. Този бюджет илюстрира най-съществения недостатък на управлението – лисата на реформи – такива, че да компенсират пилеенето на обществен ресурс, заяви Цонев.

Той даде пример със здравеопазването. По думите му всяка година бюджетът в сектора се увеличава поне с половин милиард, без никой да е доволен - нито лекарите, нито пациентите.

Изливат се огромни средства и в социалната сфера, но протестиращите майки ни показаха, че количеството не значи нищо, парите трябва да бъдат добре таргетирани, така че общественият ресурс да постига цели. Увеличаваме заплатите на държавната администрация, но няма нито една крачка за административна реформа. Кому са нужни 26 областни управители – никому. Можем ли да кажем, че администрацията изпълнява функциите си да помага на населението и на бизнеса? Бизнесът постоянно плаче от рекет от страна на администрацията. Не казваме, че не трябва да се получават заплати, но трябва да има дълбоки реформи, а те не са правени от 2005 година, посочи зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Той е категоричен, че партийните субсидии не трябва да бъдат намалявани. Общественото мнение по този въпрос се манипулира от всеки, който е против тази теза. Най-често се дава пример с Германия – на един глас се дава едно евро и по 46 цента за всяко дарение, което партията получи от физическо лице или компания, а за миналата година 510 млн. евро за всяка фондация, която подпомага дейността на партията. Да не говорим, че този ресурс е забранено да се изразходва за сгради и ремонти. Тези пари се дават от държавата. Събрано всичко, се пада по 15 евро на глас. В Европа е принцип да се финансират партиите със средства от бюджета. Не бива да заблуждаваме хората, подчерта Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Той коментира и промените в Закона за вероизповеданията. Още на първия Консултативен съвет се взе решение за механизъм, по който да се финансират основните религии в България. Ние изпълняваме това решение. Законът, който върви като процедура в парламента, извървя двоен път. Патриотите настояваха в закона да влязат редица забрани. Аз ги предупреждавах, че тези разпоредби няма да бъдат възприети от Българската православна църква, въпреки че те бяха насочени срещу друга религия - мюсюлманската. Така се и получи. В парламента влязоха два законопроекта – единият подписан от ГЕРБ, другият - от Патриотите. Започнаха крайно негативни реакции. Направихме работна група, обединихме двата законппроекта и вече месец и половина работим с представители на всички парламентарни и веризповедания. На финала сме да изработим законопроект, който да бъде приет от всички парламентарни групи и вероизповедания, посочи Цонев.

Смятаме, че оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не репшава нито един проблем. Първото ни условие беше, че националистите не трябва да участват в упраевлението. Второто ни условие беше породено от арогантното поведение на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Когато искахме оставката на Симеонов, всички смятаха, че това е политически въпрос, но после се видя, че това е цивилизационен въпрос. Искахме националистите да излязат от това управление и 10-годишната безпътица да приключи. Наблюдаваме хаос и движение в мрака, съставяне на аритметични мнозинства, които нямат никакво сходство. Нашата визия за това, което трябва да се случи в България, не е ДПС да замени Обединените патриоти в управлението, нито ДПС и БСП с несъвемстимите си програми да заменят управлението, а да се изготви програма за развитие на България, по която да има обществен консенсус - който дойде на власт да търси съгласие по тази програма, а не несъвместими мнозинства. ДПС иска да бъдем лоялен и отговорен член на НАТО и на Европейския съюз – не един ден сме с НАТО, а на другия леко към Путин, на единия да сме с Меркел, а на другия с тези, които са против европейските ценности, само защото са ни партньори в управлението, каза още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

По думите му всички български институции са реагирали адекватно по отношение на кризата между Русия и Украйна.

Коментари

 1. 2018.11.30 | 22:44

  Хаджи Йорданчо Ментович - акана баш амджик будала!

  1. 2018.12.01 | 01:26

   Да ти цръкна от мензиса си в устичката бе умник, че да поумнееш още малко .

  2. 2018.12.01 | 01:07

   Сус бе кьопек !

 2. 2018.12.01 | 01:22

  УМНИК ГЮРО ти си педераст.

  1. 2018.12.01 | 01:23

   Със сигурност космите на гъза му растат навътре ! Хе хе хе

 3. 2018.12.01 | 01:22

  Този , дето се представя за умник Гюро е долно , отвратително създание . Боклук !

 4. 2018.12.01 | 01:20

  УМНИК ГЮРО = ЛАЙНО

 5. 2018.12.01 | 01:19

  Луд съм бееееее ! Волен Сидеров червени репички да хрупка , в сравнение с мен .

 6. 2018.12.01 | 01:16

  Наистина , не обиждайте братовчеда , който се представя за умник . Той е олигофрен по рождение .Голяма част от нещастния си живот е изкарал по лудниците ..Срам ме е , че сме роднини , но ......

 7. 2018.12.01 | 01:11

  Не ме обиждайте , за да не ме хване пак диарията ! Много ви моля !

 8. 2018.12.01 | 01:09

  Аз съм луд , аз съм гъз като Антон Тодоров , аз съм от БСП !

 9. 2018.11.30 | 23:47

  Заглавието беше хаус и движение в Мрака сега пилеене на обществен ресура
  АЛО АВТОРЧЕТАТА ШОКЕ ПРАИМ БРЕ

  1. 2018.12.01 | 01:06

   пиши по-грамотно бе изрод такъв .

 10. 2018.12.01 | 01:04

  Юрдане да бе пил една , две менти ,преди да се изхвърля така бе .

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет