Делян Добрев: Изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис може да има отношение към крайните цени

  • 30 ноември 2018 11:25

  • 972
  • 0
Делян Добрев: Изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис може да има отношение към крайните цени
©

Изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис може да има отношение към крайните цени. Не вземаме решение да възложим на МС или на независимия преносен оператор да направи нещо. Ние днес вземаме решение, както е записано в Закона за енергетиката, да одобрим предложение за промяна в енергийната стратегия на България. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по време на обсъждане на промените в Енергийната стратегия до 2020 г.

"Дали ще има допълнителна газова инфраструктура това е с почти нулево значение за потребителя, защото то няма да се отрази пряко на крайната цена на газа в България, тъй като няма нищо общо с търговския договор, по който ние купуваме газ“, заяви Добрев.

Според него много по-важното е, че в тази енергийна стратегия е записано участие на българския независим оператор в изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис. Според него това решение може да има отношение към крайните цени. "Важното в случая, че достъпът на българските потребители до втечнения газ на целия свят, ще сложи таван на цената на газа в България. Ще гарантира, че тази цена при никакви обстоятелство, ние ще имаме таван на цената на газа", подчерта Делян Добрев.

Според него е важно и че ще има гаозва борса в България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини