Каракачанов изпрати контингента ни в Афганистан (снимки)

  • 29 ноември 2018 14:41

  • 892
  • 0
Каракачанов изпрати контингента ни в Афганистан (снимки)
© Булфото

Министърът на обраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността присъства в Благоевград на тържествен ритуал по изпращане на 37-ия контингент на Българската армия на мисия в Афганистан. На тържествената церемония присъстваха още началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, представители на местната власт. В началото на церемонията Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи молебен за здраве за всички военнослужещи, които заминават на мисията. 

"Аз съм убеден, че Вие сте добре подготвени и достойно ще представите България в поредната мисия, която българската армия изпълнява като част от своите международни ангажименти. Обръщам се към Вас да се държите един за друг, да се пазите и да пазите честта и името на българската армия. Пожелавам здраве, използвайте наученото, дръжте се достойно и най-вече се върнете живи и здрави в Родината", каза в обръщение към военнослужещите министър Каракачанов. Той връчи на командира на контингента полковник Митко Димитров икона на Свети Георги Победоносец, за да ги пази и да върне всички войници живи и здрави у дома.

На тържествения ритуал министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността награди ефрейторите Десислав Йорданов, Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев от състава на Бригадно командване - Благоевград, които на 11 септември са спасили възрастен човек при пожар в село Пиперков чифлик, област Кюстендил, предаде БТА.
 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини