Политически психолог: Ще има още рокади в кабинета (видео)

  • 17 ноември 2018 17:15

  • 15604
  • 3
Политически психолог: Ще има още рокади в кабинета (видео)
© Канал 3

До подаването на оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 се чакаше да стане ясно дали протестът няма да се успокои. Щом се видя, че хората остават на улицата, започна да се разсъжада по темата кое е най-голямото напрежение. Симеонов тежеше на правителството и отдавна трябваше да подаде оставка. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 политическият психолог Антоанета Христова.

Няма протест без цена – този сценарий сключваше в кой момент правителството ще направи грешка, за да бъде активиран. През последните години имаше огромно разтваряне на ножицата между най-бедните и най-богатите. Когато имаме толкова много проблеми в отделни сфери, като образованието, здравеопазването и социалната сфера, не можем да очакваме, че всички са доволни и ще ръколяскат в на правителството. Кабинетът отдавна трябваше да започне дълбоки реформи в тези сектори, заяви Христова.

В сегашната ситуация, когато се случват и добри неща, извършени от правителството, като например в международен план, много хора са объркани. Други хора обаче имат право да са недоволни, добави тя.

По думите ѝзад всеки протест има сценарий. Сценаристите имат интерес от разместване на пластовете и влизане в устата на медиите. БСП има интерес, защото Нинова още не е решила вътрешнопартийните проблеми. Интерес има старата десница – имат повод да се покажат и да помпат политически послания. Интерес имат и олигарсите – те се чувстват ужасно некомфортно от заради арестите и постоянните прокурорски проверки, заяви политическият психолог.

Сред тези, които имат интерес от разместване на пластовете, Христова посочи още президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и ДПС.

И преди се коментираше, че атаката срещу правителството ще стартира веднага след приключването на европредседателството и тя ще свързана с цените и бедността, добави тя.

Антоанета Христова заяви още, че очаква още рокади в правителството. Ще има обновяване на кабинета, каза Христова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15604 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.18 | 18:07

3

То, самото правителство се чуди, как да си отиде за да може после пак да дойде- Борисов 4.

2018.11.17 | 18:21

2

не рокади , правителството да си отива ,

2018.11.17 | 18:07

1

"Антоанета Христова заяви още, че очаква още рокади в правителството".

Мила ми полит-психоложке, да си чувала или чела някъде следното:

НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ КУРВИ НЕ СТАВА!

Добави коментар

Водещи новини