Фандъкова: Оставката на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение (видео)

  • 17 ноември 2018 08:59

  • 1350
  • 4
Фандъкова: Оставката на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение (видео)
©

Оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е едно очаквано и добро решение, защото ще позволи да се приеме едно ново законодателство за майките на деца с увреждания. Вече има и заложени средства в бюджета. Нямаше защо да се бави това решение. Натрупа се напрежение, което засегна всички участващи в процеса. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в ефира на Нова телевизия.

В общината работим в много тясно сътрудничество в организации подкрепящи хората с увреждания. Важно е да се научим да живеем заедно и да се приемаме, да има взаимно уважение към хората, които имат нужда. Очаквам да се успокоят нещата. Да не забравяме, че сме в предизборна ситуация и опозицията се възползва от всяко недоволство. Политиците трябва да търсят диалог, а не конфронтации и скандали. Ако искаме да вървим напред трябва да имаме предложения, а не само критики, подчерта Фандъкова.

„Има голям разнобой в исканията. Има недоволство, но някой се възползва от него. Имаме 4 заявления за протести в неделя. Всеки има демократичното право да изрази мнението си, но да не забравяме, че това ще затрудни трафика в София. Софиянци са с основание недоволни от това“, обясни кметът на София. „Смятам, че след това решение, правителството има възможност да се съсредоточи върху своята работа. Имаме нужда от решения и диалог с хората“, каза тя.

По думите на Фандъкова София е готова за зимата. „Проверихме дали почистващите фирми са готови за зимата. 169 са снегорините в готовност в града, 41 в районите извън града. Ако има обилен снеговалеж, ще затваряме временно определени пътни участъци. Санкциите са големи и фирмите го знаят. За миналата година са наложени 3,5 милиона лева санкции за несвършена работа. Тя обясни, че почистването не е на по-лошо ниво от други страни в Европа и САЩ. "Фирмите знаят, че се плаща за свършен работа. Всичко е в зависимост от ситуацията", каза Йандъкова.

Столичният кмет коментира и мерките за качеството на въздуха в София. „Важно е, че вече има редица мерки за подобряване на качеството на въздуха. Общината ще продължи с модернизацията на градския транспорт. Проверките вече дават резултат и има наложени глоби. Освен това имаме приети стандарти за качеството на дървата и въглищата. Продължаваме да работим в тази насока, но резултатите няма да се видят веднага. 55 000 домакинства в София се отопляват на въглища. Готови сме да предложим на хората финансова подкрепа за промяна на начина им на отопление. Чистотата на въздуха изисква инвестиции“, каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1350 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Цъфнал Гроб

2018.11.17 | 12:09

4

Благодарение на Фандъка, насред центъра на София все по-често срещаме каруци,теглени от коньове и управлявани от правоимащи брат*чеди. - най-стабилния електорат на Гроб.

Генчо Генчев

2018.11.17 | 11:08

2

Ами вашата оставка, г-жо Фандъкова? София тъне в руини заради вашето управление!

Арсен

2018.11.17 | 11:54

3

Ти в София бил ли си или говориш ей тъи колкото да не заспиш.

2018.11.17 | 09:20

1

Защо мълчахте като шунди до сега? Да не обидите световноизвестният политически капацитет Варел ли ?

Добави коментар

Водещи новини