Лиляна Павлова открива международен младежки семинар

  • 12 ноември 2018 07:46

  • 535
  • 1
Лиляна Павлова открива международен младежки семинар
© EU2018BG

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена ще открие международен младежки семинар на тема “Насърчаване на младежкото участие в изборите за Европейски парламент” в Националния студентски дом от 10.00 часа, съобщиха от организаторите.

Семинарът се организира от Националната студентска конфедерация по програма “Еразъм+” на ЕС от 11 до 18 ноември 2018 г. с подкрепата на Националния студентски дом, Съюза на европейските федералисти и Европейското движение в България. Проектът има за цел да се информира новото европейско поколение как работят европейските институции и правата и задълженията, които носи европейското гражданство, за да се насърчи участието му в изборите за Европейски парламент и да се повиши избирателната активност.

Участниците ще получат практически умения как да комуникират ЕС към младите граждани и ще изградят капацитет за организиране на информационни събития по време на предизборната кампания. Идеите и знанията, получени по време на семинара ще бъдат използвани от всеки един участник на местно равнище и така ще се постигне мултипликационен ефект.

Необходимостта от информираност относно процесите в ЕС, който е изправен пред най-голямото предизвикателство в историята си, както и от приближаване на европейските институции до гражданите и преодоляване на демократичния дефицит на съюза прави темата на семинара особено актуална.

Политици, служители на европейските институции, дипломати и журналисти ще помогнат на младите хора да изградят умения за европейска комуникация.

Събитието ще се състои в зала „Галерия” на Националния студентски дом от 10.00 часа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Копенхаген

2018.11.12 | 08:22

1

семинар на тема как да се усмихваме на прасето павлова

Добави коментар

Водещи новини