Кандидати за министри седнаха в стола на Лиляна Павлова (снимки)

  • 30 октомври 2018 16:20

  • 1223
  • 1
Кандидати за министри седнаха в стола на Лиляна Павлова (снимки)
© Пресцентър

Вярвайте в себе си и не губете човешката комуникация в днешния дигиталния свят, посъветва министърът младите мениджъри, които споделиха работния ден с нея.

Мениджъри за един ден споделиха работния ден на министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. От рано сутринта до късно вечерта младежите Александър Николов, Виктория Любомирова и Йоана Захариева ръководиха Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и присъстваха на всички събития и срещи от календара на политическия кабинет за деня днес.

Ученици и студенти от цялата страна участват в инициативата „Мениджър за един ден“ на организацията „Джуниър Ачивмънт“ в България (JA Bulgaria), която се провежда у нас вече за 17-и пореден път и която до момента е „обучила“ над 20 000 кандидати. Тази година отворената нова позиция „Министър за Българското председателство на съвета на ЕС 2018“ е най-желана, заедно поста „Кмет на София“ и за нея са кандидатствали 42-ма младежи. Работният ден на младите „министри“ започна със среща с Илияна Иванова, българският член на Европейската сметна палата. Тя ги запозна с по-важните детайли от Годишния доклад за изпълнението на европейския бюджет за 2017 г. Специално внимание беше отделено на констатациите за страната ни в доклада, както и с политиките, свързани с бъдещето на Европа и перспективите пред младите хора.

Освен срещи в кабинета на министър Павлова, за тримата младежи бяха организирани и срещи с ръководните екипи на Представителството на Европейската комисия в България и на Информационното бюро на Европейския
парламент в София. Младежите посетиха и залите в НДК, където се проведоха повечето от събитията по време на първото Българско председателство. Заедно с г-н Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК, те имаха възможността да обсъдят добри практики при управлението на конгресни центрове, да чуят интересни факти от историята на Националния дворец на културата.

По време на обиколките министърът и помощниците й разговаряха за предизвикателствата при подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, за постигнатите резултати и научените уроци, за натрупания административен капацитет и подобрения имидж на страната ни, както и за това как възможностите на ЕС могат да бъдат по-видими и достъпни за гражданите. По-късно министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и младежите участваха в кариерен форум ,,Дигитална трансформация на професиите‘‘ и тя беше техен събеседник в дискусията: „Предай нататък – научени уроци“, посветена на уменията на бъдещето, в които младите хора да инвестират своето време, усилия и ресурси.

„Успехът на един мениджър е да намери силните страни на всеки човек от екипа и да инвестира и акцентира на тези качества. Трябва да работим и върху слабите си страни - трябва много добра самооценка и работа върху тях, самодисциплина и упоритост, за да ги коригираме“, посъветва министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена младежите в отговор на въпрос за това кои са силните и слабите ѝ черти. Според нея понякога слабата ѝ страна да взима емоционални и бързи решения се превръща в сила в критични ситуации и разрешаване на конфликти.

Според нея дигитализацията е пример за това как нейната сила и придобиването на цифрови умения могат да имат и отрицателна страна, ако загубим социалните и комуникационните си умения. Балансът е това, върху което трябва да работим, посъветва още министърът. На въпрос кое е нейното най-голямо постижение, министър Павлова отговори, че е важно всеки ден да бъдат постигани малки или големи резултати и трябва да оценяваме всички.

„Да си последователен и да чувстваш удовлетворение от работата е най-голямо признание“, каза тя. Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена даде на младите хора три съвета, ако искат да успеят: Повярвайте в себе си. Не губете човешката комуникация и сърцето си. Намерете баланса между работата си и личния живот.

Тримата младежи, които бяха министри на Българското председателство днес с министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена са: Александър Николов учи специалност ,,Финансов мениджмънт и маркетинг‘‘ във Висше училище по застраховане и финанси, носител е на няколко грамоти и стипендии за отличен успех. Виктория Любомирова е студент ,,Право‘‘ в СУ,,Св. Климент Охридски‘‘, постигала отлични резултати и първи места в състезания и олимпиади. Йоана Захариева все още ученик в 91-а Немска Езикова Гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в София, която обаче вече е била делегат на България на финала на Европейския ученически парламент в Тулуза, Франция.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1223 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.30 | 17:03

1
Мераклиите за министри спокойно могат да сядат по трима на столчето на сВинетка павлова!

Добави коментар

Водещи новини