Ивайло Калфин: Демократите в САЩ спечелиха изборите, те могат да блокират Тръмп

  • 10 ноември 2018 17:04

  • 920
  • 1
Ивайло Калфин: Демократите в САЩ спечелиха изборите, те могат да блокират Тръмп
©

Бившият външен министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска ананлизира резултатите от проведените на 6 ноември междинни избори в САЩ в предаването "Офанзива с Любо Огнянов". Според него демократите са спечелили изборите, защото са придобили важен лост, който са нямали и ще промени политиката на база мнозинството в Конгреса. "Първото, което могат вече, е да блокират законодателни инициативи на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, и второто - да организират разследвания на бизнеса, връзките и т. н., страшно неприятни теми за Тръмп".

"Те вече имат мнозинство, с това ще се промени и политиката на Тръмп. Това е очаквано в Америка - обикновено в тези избори в средата на мандата печели другата партия", посочи още Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

"Да, нямаше помитаща метла, вълна на демократите, но получиха политически инструмент, който ще използват занапред". По думите му досегашните мерки на Тръмп с разтрогване на различни търговски и други международни договори, наистина "помпат икономиката" на САЩ.

"Проблемът е, че положителният ефект върху икономиката е краткосрочен, трае около 3-4 години. Например вдигането на митата за китайската стомана, производителите са доволни, но цената на американската става висока и трудно се продава навън", подчерта Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

"Негативният ефект тепърва ще се усети, въпросът е дали ще трае до следващите избори през 2020 или до по-късно", предположи бившият външен министър. Той изрази надежда, че демократите ще успеят да спрат обявеното от Тръмп излизане на САЩ от договора за ракетите, защото в противен случай "ние ще платим сметката" от очакваната нова надпревара във въоръжаването.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
920 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Joro

2018.11.10 | 18:47

1

Само непросветените не знаят че Мишел Обама е травестис а Барак педал.Всеки който не вярва ,може да напише в гугъл "Michelle Obama Transsexual" и ще се увери сам.Не случайно по време на президенството на Обама се родиха джендърите и правата на обратните.

Добави коментар

Водещи новини