Николина Ангелкова: Витоша има огромен потенциал, който не се използва

  • 09 ноември 2018 08:10

  • 685
  • 5
Николина Ангелкова: Витоша има огромен потенциал, който не се използва
©

Управлението е стабилно. Ние постигаме, това което сме начертали като приоритети. Всичко постигнато е в повече и в полза на обществото. Решават се наболелите проблеми в обществото. Това каза министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard в ефира на БТВ.

Тя коментира поведението на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. „Не очаквайте да го защитя. Недопустимо е да има такива изказвания по адрес на майките на деца с увреждания. Те са героини. Много е трудно да гледаш дете с увреждане. Оставката е личен акт и той носи отговорност за действията си. За мен е важно да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората“, подчерта тя.

Ангелкова допълни, че работят усилено в посока да се гарантира достъпност до морския плаж за хората с увреждания.

„5,5 млн. са чуждестранните туристи, посетили страната ни. Това ни поставя на водещо място като туристическа дестинация. Освен да създадем допълнителни туристически маршрути, правим предварителна реклама, за да насочим вниманието. В Стара планина има изключително големи възможности за туризъм“, подчерта тя.

По отношение на инфраструктурата на Витоша, Ангелкова каза: "Искаме да се осигури максимален достъп на софиянци до Витоша. Планът за управление на Витоша трябва да бъде променен, но само за да се подобрят лифтовете, които съществуват. Тя изключи да се предвижда строителство в планината и увери, че контролът е изключително завишен. Няма да се допусне подобно нещо. Това е една планина с огромен потенциал, който не се използва", каза министърът на туризма.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
685 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Наката

2018.11.11 | 13:45

5

Витоша наистина има огромен потенциал, който за съжаление не се използва. Планината пустее, а голямата част от старите ски лифтове не работят и имат нуждат от цялостна подмяна. Без промени в плана за управление на Витоша това няма как да се случи и се радвам, че най-после е подета сериозна инициатива за решаването на законовите неуредици, за да може планината най-накрая да се сдобие с нови и модерни лифтове.

Стефан

2018.11.09 | 19:05

4

Определено трябват нови лифтове на Витоша, а още повече, че десетки хиляди хора ще ги ползват.

Валерия

2018.11.09 | 12:41

3

тъжно е наистина, че Витоша не разкрива потенциала си и нямаме възможност да й се насладим напълно,но май в скоро време ще имаме сигурен и осогурен достъп до цялата й прелест

Боби

2018.11.09 | 09:10

2

Тая пък откри топлата вода !

:(

2018.11.09 | 08:56

1

Ще унищожите планината.До каквото се докоснете - умира.Защото сте алчни И некомпетентни.

Добави коментар

Водещи новини