Бойко Борисов се среща с финландския премиер

  • 07 ноември 2018 11:45

  • 442
  • 1
Бойко Борисов се среща с финландския премиер
© Getty Images/Guliver (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде на работно посещение във Финландия на 7 и 8 ноември, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на визитата си българският министър-председател ще се срещне с премиера на Република Финландия Юха Сипила. Утре двамата ще обсъдят двустранните отношения и ще се фокусират върху още по-активното сътрудничество в рамките на ЕС.

Част от темите на разговор ще бъдат въпроси от европейския дневен ред, както и резултатите от първото Българско председателство на Съвета на ЕС в контекста на предстоящото Финландско председателство, което ще се проведе през втората половина на 2019 г.

Министър-председателите на България и Финландия ще обсъдят още европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани, актуалните предизвикателства пред ЕС, възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Финландия в контекста на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Budaland

2018.11.07 | 12:45

1

Среща между две цивилизации - едната от миналото, другата от бъдещето.

Добави коментар

Водещи новини