Бойко Борисов ще ръководи делегацията на ГЕРБ за Конгреса на ЕНП в Хелзики

  • 06 ноември 2018 19:33

  • 1550
  • 2
Бойко Борисов ще ръководи делегацията на ГЕРБ за Конгреса на ЕНП в Хелзики
© Gettyimages

Най-голямата политическа партия в Европа – Европейската народна партия (ЕНП) – ще избере водещия си кандидат за евроизборите през 2019 година. Това ще стане по време на конгреса на ЕНП в Хелзинки, Финландия, който ще се проведе на 7 и 8 ноември 2018 г.

Делегатите на конгреса ще избират между председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и заместник-председателят на ЕИБ Александър Стуб. Делегацията на ГЕРБ ще бъде ръководена от председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

В делегацията участват заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, заместник-председателите на партията и кметове на София и Бургас Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и Димитър Николов, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, както и кметовете на Варна, Благоевград, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Враца, Видин, Шумен, Разград, Търговище, Смолян, Сливен, Ямбол, Казанлък, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник и Силистра, които са избрани с листата на ГЕРБ. В състава на делегацията влизат още евродепутатите от ГЕРБ и българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. За участие в конгреса са поканени над 2 000 души от 40 държави. Делегатите ще приемат и общи позиции по важните за Европа теми, сред които сигурност, миграция, икономически растеж и нови работни места, сътрудничество със съседни на ЕС държави.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1550 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.06 | 22:20

2

Ужас неграмотен диктатор да води конгрес нещата в Европа отиват на зле.

2018.11.06 | 21:44

1

ГОЛЯМ ПРАЗ !!!! ХА ХА ХА !!!!

Добави коментар

Водещи новини