МВнР осъжда остро нападението над синагогата в Питсбърг

  • 28 октомври 2018 10:26

  • 730
  • 2
МВнР осъжда остро нападението над синагогата в Питсбърг
© МВнР

Остро осъждаме нападението над синагогата „Дървото на живота” в американския град Питсбърг. Тази трагедия показва, че антисемитизмът и ксенофобията, омразата и насилието спрямо другия, трябва да бъдат окончателно изкоренени. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Историята на спасяването на 50 000 български евреи в най-мрачните времена на Втората световна война показва, че когато цениш човешкия живот толкова, че си готов да застанеш срещу най-силните, ти можеш да победиш злото. Затова и днес трябва да бъдем единни.

В този тежък за еврейската общност момент нека и за секунда не забравяме какви последици може да има антисемитизмът - това е посланието от София, където синагогата, джамията, православният и католическият храм са разположени един до друг.

Изразяваме съболезнования на близките на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените.

Радина Лазарова
730 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.28 | 11:29

2
Ако не направите близ-близ на чифутите няма да сте вие. Разбира се!
СМЪРТ ЗА ЕВРЕИТЕ И ЗА ТЕХНИТЕ СЛУГИ

2018.10.28 | 10:41

1
Еврейското МвНР що не вземе да се самоубие ритуално >? Кой ги пита тези еврейски подметки какво осъждат? Ама нали ГОСПОДАРИТЕ им ЮДЕИ са жертвите..АЗ КАТО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН И ГЛАС ОТ НАРОДА НЕ ОСЪЖДАМ РАЗСТРЕЛА НАД УБИЙЦИТЕ НА МОЯТА РАСА...АЗ ПРИВЕТСТВАМ ТОЗИ АКТ,,ЗАЩОТО ТОВА Е АКТ НА САМОСЪХРАНЕНИЕ.

Добави коментар

Водещи новини