Доналд Тръмп след стрелбата в синагогата: САЩ да затегнат законите за смъртното наказание

  • 27 октомври 2018 20:38

  • 1111
  • 2
Доналд Тръмп след стрелбата в синагогата: САЩ да затегнат законите за смъртното наказание
© Getty (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския осъди днешната атака в синагога в Питсбърг, щата Пенсилвания, предаде АП.

"Ужасяващо е какво става с омразата в нашата страна", каза Тръмп пред репортери, преди да отпътува за Индианаполис. Президентът на САЩ предположи, че ситуацията е можело да се развие по друг начин, ако синагогата е имала "някакъв вид защита" с въоръжен охранител. Би било добре всички църкви и синагоги да имат въоръжена охрана, отбеляза той. Тръмп каза, че извършителите на такива атаки трябва да бъдат осъждани на смърт и да "платят най-високата цена".

САЩ трябва да затегнат законите за смъртното наказание, призова президентът, цитиран от Ройтерс. В същото време той увери, че стрелбата в синагогата има малко общо със законодателството за огнестрелните оръжия.

За момента не е ясно колко точно са жертвите на атаката. Американски телевизии съобщиха за осем убити и 12 ранени, сред които трима полицаи. Нападателят бил задържан, след като бил ранен от полицаи, с които влязъл в престрелка.

Местна телевизия описа стрелеца като брадат бял мъж със здраво телосложение. По време на атаката в синагогата е имало церемония по кръщаване на бебе, съобщи главният прокурор на Пенсилвания Джош Шапиро. Той каза, че стрелецът е убил невинни хора, но не уточни колко точно. От изявлението на Шапиро обаче стана ясно, че има най-малко две жертви, посочва АП

Валери Зайцев
1111 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нео

2018.10.28 | 08:10

2
Това е повече от доказващо еволюцията на ВАРВАЩИНАТА .
Тръмп не би застанал на страна за закона с код 978 на Обама, в които се говори за смъртно наказание чрез гилотин !? този ужас влезе ли като закон и най малкия нарушител за закона “смърт или мир “ще е бъде нарушител .
ха ха ха

2018.10.27 | 21:10

1
Вместо да затегнат законите за продажба на оръжие......??????

Добави коментар

Водещи новини