Нинова: Внесохме алтернативата си на Бюджет 2019

  • 25 октомври 2018 11:56

  • 890
  • 3
Нинова: Внесохме алтернативата си на Бюджет 2019
© БСП

Вчера внесохме своята алтернатива на Бюджет 2019. Същността на тази политика, която е много различна от тази на управляващите, е намаляване на неравенствата, мерки срещу сивата икономика, за младите семейства и децата. Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в Народното събрание.

"Стана традиция ПГ на БСП да внася алтернативен бюджет. Днес започваме с алтернативата в данъчната политика“, заяви тя.

„Един от най-големите проблеми в България е неравенството и огромната „ножица“ в доходите на различни групи от граждани“, подчерта тя. Според Нинова, ако се запази сегашният модел на данъчно облагане, каквото предлага правителството, проблемът не само няма да бъде решен, а и ще се задълбочава.

Тя обясни, че в алтернативата си в данъчната политика БСП стъпва на европейски изследвания и на „джини“ индекса за неравенствата. „В Европа той показва средно 25%, в България е 40%. България е държавата в Европа с най-голяма поляризация в доходите“, заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
890 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.10.25 | 13:31

3
"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money" ― Margaret Thatcher .
"Проблемит на социализма е в това, че рано или късно ще ти свършат парите на другите" Магарет Тачер.
Това е , което Нинова предлага, да се вземат парите от тези, които изкарват защото могат и са кадърни, и да се дадат на мързеливте....
Върл антикомунист

2018.10.25 | 12:38

2
О милата ! Колко е загрижена за намаляване на неравенствата, мерки срещу сивата икономика, за младите семейства и децата . Ами върни тогава откраднатото от Импекса крадло долна !
ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ НАВЕКИ

2018.10.25 | 12:28

1
ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ И " ПРИВАТИЗАТОРИ " НА НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО НА БЪЛГАРИЯ -- НИЩОЖЕСТВА Е ВАШЕТО ИМЕ ! КАКВИТО И МАЙМУНДЖУЛУЦИ И ШМЕКЕРИИ ДА ПРАВИТЕ , ПОВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА !

Добави коментар

Водещи новини