Кутев: Рано или късно Симеонов ще подаде оставка

  • 25 октомври 2018 11:25

  • 1369
  • 5
Кутев: Рано или късно Симеонов ще подаде оставка
© Булфото

 „Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания звучи като виц“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев.

Той подчерта, че Законът за хората с увреждания, където е записана тази промяна, е писан преди да избухне скандалът с вицепремиера Симеонов по повод думите му за майките на деца с увреждания.

„Самият закон не е лош и идеята да се качи нивото, от министър на вицепремиер,  е добра“, подчерта социалистът. По думите му политиката за хората с увреждания не е работа само на социалното министерство, но и на здравното, регионалното, образователното и други министерства. 

„Проблемът не е в закона, а в човека. Идеята, тази политика да се координира от вицепремиер, е добра, лош е вицепремиерът. Този човек не може да върши тази работа“, категоричен бе той.

Антон Кутев заяви, че Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не може да отговаря не само за тази дейност, но той не може да ръководи и другия му поверен съвет- за интеграцията на малцинствата. „Ситуациите, той да отговаря точно за тези два съвета, са комични“, коментира зам.-председателят на ПГ на левицата. На въпрос- какви действия ще предприеме БСП, ако Симеонов не си подаде оставката, Кутев отговори: "Няма как да не си я подаде. Рано или късно, ще му се случи. Скоро".

Последвайте канала на

Novini.bg
1369 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Станчо

2018.10.26 | 12:10

5
Ей тези БСП . Не разбраха ли , че са отминала епоха?
Грешка на човечеството
Доктор Менгеле

2018.10.25 | 22:18

4
Хер Симеонофф, аз ще ти доставя подходящи медикаменти за всички увредени пардон боледуващи екземпляри. А специално за всички комунистен и юден: ще ти дам безплатен подарък-инджекция, която ще ги излекува зофорт-веднага от опасните им фобии.

2018.10.25 | 18:32

3
По скоро ти ще бъдеш изритан от редиците на "славната" соц. партия. Устата ти бръщолеви по вече от тая на шефката ти
Боби

2018.10.25 | 12:43

2
Този пьт няма да ви се направи това удоволствие.Има дьлго да чакате-мерзавци,нагли и безочни.Много кранчета на крадене спря, и е не удобен.
Баба Гицка

2018.10.25 | 11:51

1
Надявай се.

Добави коментар

Водещи новини