Стефан Софиянски: Не се притеснявам от политическа криза, а от икономическа

  • 25 октомври 2018 08:10

  • 1092
  • 2
Стефан Софиянски: Не се притеснявам от политическа криза, а от икономическа
© Кадър: БНТ

Не се притеснявам от политическа криза. Да, има напрежение, но то е нещо характерно за управлението на Борисов. Има източници на напрежение, като например кризата с КТБ, историята с ЧЕЗ, постоянната смяна на здравни министри. Изглежда така, сякаш правителството няма ясна цел.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ бившият премиер Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра.

,,Усилията трябва да са насочени към икономическата среда. Дано се окажа лош пророк, но според мен предстои икономическа криза у нас. Цените постоянно растат, а перспектива за бурно икономическо развитие не виждам. Проблемите на хората трябва да са постоянен ангажимент на правителството'', посочи той.

Според Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра новият бюджет е скучен, а не агресивен, какъвто трябва да бъде.

,,Новият бюджет е скучен. А трябва да бъде агресивен. Трябва по-голяма динамика и затова той трябва да е така ориентиран. Не бива да се плашим от дефицита. Трябва икономиката да почувства една сигурност и потребност на развитие'', посочи още бившият премиер.

,,Струва ми се, че сборът в голямата и в малката коалиция е направен много механично. Няма чувството, че са обединени в някаква обща идея. Структурата на управлението също не я разбирам. Кажете ми, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за какво точно отговаря? Би трябвало да отговаря за нещо конкретно. По моя мандат разполагах само с двама вицепремиери. Просто се губи структурата на Министерския съвет. Трябва да се промени формата на управление'', разкри още Софиянски.

,,Няма значение дали са стари или нови лица. Идеята е много важна. Трябват преди всичко хора, които знаят какво правят'', отговори Софиянски относно каква би могла да бъде новата алтернатива в българския политически живот.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1092 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamat

2018.10.25 | 09:21

2
Защо канят това лице да дава мнения и съвети?!Такива като него са ясни на обществото и най-вече дразнят - и той е в кюпа с играчите!
водач на МПС

2018.10.25 | 08:45

1
Бачо Стефане, вече е въпрос на оцеляване !!! Тия са изпята песен !!! Всичките ! Вземи се в ръце и се организирай ! Кой, ако не ти ! Но още е рано. Нека минат 4 месеца и нещо. И ... разчиствай тия Авгиеви обори!

Добави коментар

Водещи новини