Стефан Софиянски: Не виждам война между президента и правителството

  • 22 септември 2018 17:48

  • 9177
  • 7
Стефан Софиянски: Не виждам война между президента и правителството
©

Ако гледаме в политическия контекст, няма война между президента и правителството. Напрежението е между нас. Президентът и премиерът не би трябвало да са противници. Президентът трябва да запази една надпартийност. В противен случай се получава един такъв вакуум, от който губи само страната.

Това заяви в предаването “Офанзива” по Канал 3 бившият министър-председател Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра.

,,Имаше решение - още в четвъртък двамата министри трябваше да се закълнат, след което министър Радев трябваше да излезе отпуск, да пусне една заповед за изпълняващ длъжността на Маринов и вече той ще си действа като министър'', коментира Софиянски относно забавения указ на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за освобождаването на Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, като главен секретар на МВР.

,,Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети е добър администратор. В Костинбродската афера той нямаше никакво участие.  Просто беше поредната изкупителна жертва в случая. Желязков също така беше много добър главен секретар в един от кабинетите на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Ще видим дали системата ще го припознае, дали ще съумее да се справи. Проблемът при нас е такъв, че не можем да формираме нормален професионален управленски екип. Министрите трябва да бъдат в професионалните си среди, трябва да имаш авторитет с работата, която си свършил'', поясни още той за новия транспортен министър.   

,,Смятам, че МВР трябва да отиде към президенството. Министърът трябва да бъде предлаган от президента най-малкото.  Това го има например в Русия, която е президентска република. В момента България не е парламентарна република, а по-скоро министерска. Трябва да се постигне един баланс. Парламентът трябва да се опита да изгради едно дългосрочно законодателство, с далеч по-малко депутати. Президентът да поеме вътрешната и външната сигурност, а правителството да поеме хуманитарните политики. Накратко, нуждаем се от република със споделено управление. Властта трябва да се споделя, за да има резултат'', добави бившият премиер.

Последвайте канала на

Владимир Василев
9177 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.09.23 | 09:53

7
Пускат на преден план бивши политичета в агитация срещу ГЕРБ и ОП и се получава интересна тема за размисъл...Правителството е на ГЕРБ и коалиция ОП,Борисов става президент...Как Нинова и ниновчета ше понесат тази гавра с тяхната партийка след като тъй упорито си я търсят???....
бай милко

2018.09.23 | 07:56

6
крадец и наглец
Истината

2018.09.22 | 19:35

4
Крадец и престъпник, и то НАГЪЛ!!!

2018.09.22 | 19:43

5
още малко и ще им дръпнат ръчната, стой и гледай какъв бой ще ги дерат
САЙТА НА ШИШИ

2018.09.22 | 19:20

3
ЦЯЛ ДЕН НИ ПОКАЗВАТЕ КРАДЖИ И МАСОНИ,КОЙТО ВМЕСТО ДА СА ВЪВ ЗАТВОРА СЕ ГАВРЯТ СЪС РАЯТА.

2018.09.22 | 19:03

2
Вече не му харесвам расъжденията но нека историята да го оцени. Но в никакъв случай не е малоумник по скоро вие сте такъв.
Фарс

2018.09.22 | 18:58

1
Кой дава трибуна на този корумпиран нагъл крадец? Веднага го вкарайте в затвора и спрете да се подигравате с гражданите плащащи данъци всяка година. Не сме малоумни.

Добави коментар

Водещи новини