ЕК започнала процедура срещу България заради Агенцията по вписванията

  • 20 февруари 2012 18:30

  • 1567
  • 4
ЕК започнала процедура срещу България заради Агенцията по вписванията
©

Не само получените бонуси са довели до уволнението на шефката на Агенцията по вписванията Виолета Николова, а започналата наказателна процедура срещу България заради блокираните вписвания на чуждестранни търговски дружества.

Това се разбра от изявлението на министъра на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. По думите й има писмо до ЕК, изпратено от бизнес сдружение под името "Европейско обединение по икономически интереси "Рибарица". То е сезирало Европейската комисия за неуредиците в Агенцията по вписванията с конкретна информация за голяма европейска фирма. От писмото до ЕК са видни проблемите, с които се сблъскват европейските дружества в опит да се впишат в Търговския регистър, пише Dnevnik.bg.

Според запознати наказателната процедура срещу България е истинската причина, която е разгневила премиера Борисов, с когото министър Ковачева е съгласувала уволнението на Николова.

Новият директор Юлиян Митев, който представи себе си като експерт без политически ангажименти, се ангажира да подготви незабавно обществената поръчка за софтуера и да въведе ясни правила в агенцията, включително и за оценките за допълнителното материално стимулиране.

Последвайте канала на

1567 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Даниела

2013.10.18 | 07:13

4
Ще дочакаме ли деня , когато Премиера-слънце се разгневи сам на себе си и се уволни:)

2013.10.18 | 07:08

2
ЩЕ Й ПРЪСНА ПУТКАТА С ЛАЙНА НА МАСТИЯТА А НА ЩЕРКА Й ЩЕ РАЗПОРЯ ГАЗЪ

2013.10.18 | 07:10

3
като не можеш да се изкажеш малко по интелигентно поне си трай господин злобарски
Национален протест срещу безобразията в България

2013.04.16 | 13:56

1
Призовавам всички във коментарите канете близки и познати ,въобще колкото се може повече хора да се съберем на националния протест на 17.03.2012 г. Крайно време е да им поискаме сметка на цялата управляваща напаст за безобразията през тези 22 години,да си потърсим правата и да се опитаме да променим поне и драстично нещо в тази държава. Сега е момента да излезем от своите домове и да покажем ,че не само Гърци,Испанци,Румънци и т,н. могат да протестират.

Добави коментар

Водещи новини