Валери Симеонов: Ако имаше начин да бъда обесен в Министерски съвет, протестиращите щяха да са доволни (видео)

  • 24 октомври 2018 08:02

  • 34426
  • 11
Валери Симеонов: Ако имаше начин да бъда обесен в Министерски съвет, протестиращите щяха да са доволни (видео)
© БНТ

Изказването, което правя, е свързано със закона за хората с увреждания. Основният въпрос е свързан с прибързаното приемане на закона. Още в неговата основа са заложени погрешни постановки. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по повод думите си "кресливи жени" и "уж болни деца", заради които майките на деца с увреждания искат оставката му.

Тези деца наистина са болни, но ги държат от сутрин до вечер там. Каква майка може да си, за да държиш детето навън при положение, че тези деца огладняват, имат физиологични нужди? И аз имам инвалид вкъщи, за майка ми става въпрос. Не поставям под въпрос състоянието на децата. Не съм човек с ненормални възприятия или схващания, виждам че тези деца са болни, видимо са увредени. Те затова ги изкарват. След като те са болни, защо тези майки не полагат грижи? Какъв е смисълът от този натиск – майките на децата с увреждания имат избор да водят нормален диалог чрез представителните организации, а не чрез протести, заяви Симеонов.

Много пъти съм се извинявал, когато съм направил грешки, но никой не иска извинение от мен, искат оставката ми. Ако имаше начин да бъда обесен на големия полилей в Министерски съвет, тези, които ме обвиняват, щяха да бъдат доволни. Предпочитам да бъдат докрай последователен и честен спрямо обществото, да казвам нелицеприятните истини, но да не бъда лицемерен. Мога да го направя, но все още не съм станал такъв "голям" политик, добави Симеонов.

Нелицеприятни истини съм казвал и досега – за патриарх Кирил, за грозните думи, които отправи Путин към България. Такъв съм, каза вицепремиерът.

От думите му стана ясно, че се чувства като обществен враг номер едно. Същият този "звяр" е платил със собствени пари слуховия апарат на дете, за да може да тръгне на училище в първи клас. Същият този "звяр" е поел разноските за две тазобедрени слави, кото никак не са евтини, дал е 80 000 лева, за да спаси моряци от Гърция. Искам да попитам всички, които ме обвиняват, дали ли са собствени пари за хората с увреждания, заяви Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

До момента тежките противоречия в Коалиционния съвет сме ги изглаждали с разговори. Не редно да си решаваме проблемите през ГЕРБ и през медиите. Малката коалиция трябва да е единна, за да се оттегля аз, коментира Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Попитан дали управляващата коалиция може да бъде счупена, ако той подаде оставка, както се изрази премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, вицепремиерът заяви, че коалицията може да бъде счупена, ако не изпълнява своята програма или нарушава принципите, заради които се е събрала.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
34426 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Истината

2018.10.24 | 22:57

8
Валерка, по едно време даже симпатичен ми стана, сега да ти кажа, даже не си ми и противен, жалък си, смешен! ПАЛЯЧО!!!
истината

2018.10.25 | 13:56

11
не прай бе, боклук платен, ма верно си палячо
истината

2018.10.25 | 13:55

10
червени тикви, нещо сте се уплашили
Доктор Менгеле

2018.10.25 | 00:16

9
Хер Симеонофф, аз ще ти доставя подходящи медикаменти за всички увредени пардон боледуващи екземпляри. А специално за всички комунистен и юден: ще ти дам безплатен подарък-инджекция, която ще ги излекува зофорт-веднага от опасните им фобии.

2018.10.24 | 12:33

7
И не само протестиращите!

2018.10.24 | 09:41

6
То, за начина - има начин, ама ще доусмърдиш окончателно тоя Министерски съвет.
Рок завинаги

2018.10.24 | 08:45

5
Имаше наскоро един такъв- викаха му Наглешарски, Оглушарски...
AvB

2018.10.24 | 08:43

4
И аз щях да съм доволен!!! Но така бързо ще пукнеш, по-добре както си му е реда - инсулт да ти тече лига от устата и да се насираш, че тогава тая дето се грижи да ти бърши лайната да бъде някоя "креслива" леличка, която се грижи за "уж болен" човек!

2018.10.24 | 08:41

3
балевски,ще бъдеш.това е съдбата на българоубийците като теб.
off

2018.10.24 | 08:40

2
Няма нужда от бесене. Просто се Прибери на село.
БОЙКО ГИ СЛАГА ТАКИВА

2018.10.24 | 08:26

1
Ей маймун да си ходиш вкъщи вече ....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини