Предложил ли е Румен Радев на Герджиков да стане конституционен съдия?

  • 21 октомври 2018 10:38

  • 9088
  • 10
Предложил ли е Румен Радев на Герджиков да стане конституционен съдия?
© Кадър бТВ

"Нормално е бившият премиер Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица да спечели делото в Страсбург по казуса с царските имоти", заяви в интервю за предаването „Тази неделя” по бТВ бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

По думите му това би било шамар за българската държава. „Доста дела губим в Страсбург, което не е добър атестат”, заяви той.

„Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите, и затова трябва да се приеме закон. Той каза:  „Аз докато съм в управлението, дума да не става”, което, разбира се, му прави чест”, изтъкна Герджиков. „След изтичането на двата мандата с участието на НДСВ във властта следващото Народно събрание вместо да направи това, което се очакваше – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти. Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън”, отбеляза той. „Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост”, попита още Герджиков.

Бившият служебен премиер заяви, че няма предложение от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: „Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
9088 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Поредният български лизач!

2018.10.22 | 09:42

10
Ето такива са и другите ни съдии, все келепира гонят, но не и справедливостта! Стана ясно, че нямат документ за собственост от страна на Кобургите, тези лизачи продължават да се надяват, че ще чопнат още нещо от народа. Достатъчен е факта, че Симеон сам, пред цяла България заяви, че няма да търси никакви имоти в България!? За да заяви това, той добре е знаел, че няма как да търси наследство, което няма в България, всичко е било народна собственост, но алчността му надделя, и затова започна да рови, на принципа-ако мине! И този лизач взе да ни плаши със Страсбург, а пред фактите и Боговете мълчат! Явно се надяват на далавери, затова са толкова нахални, не всичко се купува с пари!
Умник Гюро

2018.10.21 | 20:57

9
Посещението в Лондон не беше случайно: Фатмака беше извикан от английската кралица, която му заповяда да съдейства за връщането на царските имоти на Симеон. Както всички знаят, английската кралица е от фамилията Кобургота и е леля на Симеон Сакскобургота. Заграбването на тези изконно български имоти беше истинската причина за пътуването на Фатмака Радев до Лондон.
Ани

2018.10.21 | 15:08

5
Много добре ,че няма да стане Видяхме го по време.ня.временното правителство и по време на НДСВ.
България над всичко

2018.10.21 | 16:24

8
Който не знае какво е отрепка,ето хората са я снимали

2018.10.21 | 10:57

1
ах, комунистиически отрепки, как сте навързани и как няма рай това.......
Тои

2018.10.21 | 16:19

7
е от такива продажни боклуци не можем да се оправим,по времето на апостола щеше да се радва на цветята откъм корените,но това време за тях идва

2018.10.21 | 14:05

3
Не , и той е "репресиран" !!!

2018.10.21 | 10:58

2
край
сс

2018.10.21 | 14:44

4
Е това е мутренското управление на ББ.Вижда се колко самостоятелна и независима е нашата съдебна власт.Сега и от Страстбург като ни насмотаят за пореден път,да го видим какво пак ще лъже и кой преждевременно ще си отиде от този свят.А ние до кога ще го търпим този продажник?
Тои

2018.10.21 | 16:16

6
трепане

Добави коментар

Водещи новини