Цвета Караянчева се срещна с румънски парламентаристи

  • 18 октомври 2018 13:50

  • 690
  • 1
Цвета Караянчева се срещна с румънски парламентаристи
© Народно събрание

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е дирята, която остави първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Надявам се разширяването на ЕС с тези страни да бъде приоритет и по време на председателството на Румъния в началото на 2019 г.

Това отбеляза председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на срещата си с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент Дорел Къпрар и водената от него делегация. Румънските парламентаристи са на посещение в България по покана на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание изрази благодарност на представителите на румънския парламент за участието им в срещите, организирани в рамките на Парламентарното измерение на Българското председателство. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че България и Румъния са изправени пред едни и същи предизвикателства и имат да решават сходни проблеми и добави, че по много теми страните имат еднакви позиции.

Сътрудничеството между Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и Камарата на депутатите на румънския парламент са пример за изключително ползотворни връзки и обмен на мнения между парламентаристите от двете страни, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя посочи, че Народното събрание е готово да разшири сътрудничеството си с румънския парламент и в други области.

Председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент Дорел Къпрар отбеляза, че добрите контакти и ползотворното сътрудничество между представителите на българския и румънския парламенти може да бъде добър пример за други страни от региона. Както отбеляза моят колега – Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в сферата на сигурността и отбраната ние сме призвани да работим без разлика на политическите си възгледи, защото това е национална политика, подчерта той. Вече имаме изградено сътрудничество в сферата на вътрешните работи и отбраната, което имаме желание да продължим и да задълбочим, заяви Дорел Къпрар.

Имаме желание изграденото между България и Румъния институционално взаимодействие в областта на вътрешните работи да бъде разширено и да включим в него останалите сфери от сектора за сигурност, отбеляза на срещата председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той посочи, че е несправедливо България и Румъния да не бъдат сред страните-членки на Шенгенското пространство, защото и двете държави са изпълнили критериите за това. Надявам се по време на Румънското председателство на Съвета на ЕС тази несправедливост да бъде преодоляна, добави Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

В рамките на визитата си в България румънската делегация има срещи с председателя на Комисията по отбрана на Народното събрание ген. Константин Попов и членове на комисията, с министъра на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, с министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и с кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Гостите ще посетят център за управление на кризи и реакция при бедствия, ще наблюдават демонстрация на работата на Националния координационен център на Главна дирекция „Гранична полиция“, ще разговарят с представители на Главна дирекция „Жандармерия“ и с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.18 | 14:26

1
Само БСП ! БСП в Сибир ! Смърт за фатмака Радев ! Любимият ми български политик е Румен Радев ! Аз не съм тоз , който съм ! По - Луд съм даже от Волен Сидеров.По-голям гъз съм от Антон Тодоров..Ухааа !

Добави коментар

Водещи новини