БСП предлага максималният осигурителен доход да се увеличи десетократно

  • 16 октомври 2018 18:50

  • 19443
  • 10
БСП предлага максималният осигурителен доход да се увеличи десетократно
©

Законът за хората с увреждания е на финалната права. Правителството показа ангажираност по отношение на политиката за интеграцията на хората с увреждания. Смятам, че трябва да има квоти за работодателите, защото е много важна социализацията и интеграцията на хората с увреждания. Това може да стане само по този начин. Това заяви депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Няма кой знае колко голяма гордост от крайния вариант на закона, защото се подготвя от дълго време. От БСП също смятаме, че трябва да има квоти. Новото в закона е, че са въведени санкции за работодателите, които не наемат хора с увреждания. Законът не е това, което очакваха хората. Те се притесняват, че ще им се отнемат права“. Това заяви депутатът от БСП Георги Гьоков.

По думите на депутата от ГЕРБ, майките на деца с увреждания одобряват този вариант, тъй като е приет с мнозинство на Националния съвет.

От БСП уточняват, че той не урежда в пълна степен правата на всички майки на деца с увреждания. По думите на Гьоков има усещането, че парите се разпределят неравномерно и в нереформирана социална сфера.

По отношение на тавана на пенсиите, депутатите влязоха в словесен спор. „С увеличаването на максималния осигурителен доход ще има по-голяма възможност за по-високи пенсии“, заяви Ангелова.

Гьоков посочи, че работодателските организации протестират от начина, по който това се прави.

„Вие кои интереси защитавате - на работниците или на работодателите“, контрира го депутатът от ГЕРБ.

„Управляващите правят всичко така, все едно дават пари на плебеите. Правилна е посоката на увеличаване на максималния осигурителен доход. Той трябва да се увеличи дори поне в размера на 10 пъти минималната работна заплата. В момента крачката е правилна, но недостатъчна“, подчерта Гьоков. Тук Ангелова добави, че ако това се направи работодателите биха го разкъсали.

От БСП напомниха, че пенсионерите организират утре протест. „Има два милиона за саниране, но няма един милион за увеличение на пенсиите“, отбеляза депутатът от БСП. Ангелова отговори, че това предложение е нереалистично. Тя добави, че мерките на правителството са реалистични.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19443 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2018.10.16 | 19:31

1
Грешка, седесарските бандити ще го похарчат за магистрали, голф-игрища, разходки до Щатите за стотици хиляди, като мутреса Ангелкова или ще ги хвърлят безмислено за ремонт като този на Графа в София.
червен миндил

2018.10.17 | 10:14

10
ти въобще нямаш думата куха леико,гледаи си БКПето мършаво!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.10.17 | 06:22

8
Какво против имаш магистралите? Ако не знаеш в една държава икономиката не може да процъфтява ако няма инфраструктура.
7627

2018.10.17 | 10:05

9
Всичките коментари са от двама човека.Едните защитават бившите крадци а другите настоящите бандити.
Kim

2018.10.16 | 23:15

7
Гарантирано от герб. Вече 10 години само нови данъци и повишаване на цени. Издънка след издънка и пак те на власт. Кемтрейл се използва в България за да е народа апатичен, безразличен и роболепен.
Siegfried

2018.10.16 | 23:09

6
Собственици на голф игрища са Андрей Райчев и Социолога Кънчо Стойчев ,все кадри на БСП .Разбра ли бе , тъпак !
Ами те БСП управляваха

2018.10.16 | 22:31

5
Към 10пъти заедно с ДПС и не направиха нищо за доходите на народа. Единствено през 1996г се ”погрижиха” и долара стана 3 000лв. а заради тази хиперинфлация пенсията се обезцени до 5долара. Ама нищо те тогава имаха вътрешни проблеми Орион срещу Луканов,и последния падна разстрелян. Ама това е ”демократична партия” и за нея е нирмално да има ”сблъсък на мнения” Хахахахааа!
Умник Гюро

2018.10.16 | 21:26

2
БКП/БСП незабавно да се обяви извън закона. Задача номер едно е да се освободим от тази терористична и антибългарска организация.
Некомунист

2018.10.16 | 21:40

4
Ненормалното същество , незнайно защо мислейки се за умник, предлага вариант за освобождавани от тези паразити Добре , но малоумника трябва да знае , че насилието винаги поражда насилие , рано или късно , от потърпевши или от наследниците им. Робуването или прилагането на първични страсти е нечовешко поведение , а който подстрекава към такива действия няма моралното право да се счита за умник . Животните имат такива инстинкти, затова се преименувай мухльо на "ЖИВОТНОТО ГЮРО" Много ще ти прилича..

2018.10.16 | 21:29

3
Идиотска популизъм.

Добави коментар

Водещи новини