Мая Манолова: Вече няма разделение между хората с увреждания (видео)

  • 12 октомври 2018 08:28

  • 1588
  • 1
Мая Манолова: Вече няма разделение между хората с увреждания (видео)
© БНТ

Основните положения, за които хората с увреждания се борят, бяха включени в окончателния вариант на законопроекта за хората в увреждания. Според поетите ангажименти от страна на властта в края на следващата седмица законопроектът трябва да влезе в пленарната зала за обсъждане. Това каза в сутрешния блок на БНТ националният омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Промените в закона трасират пътя към реформата в сектора. Беше изключително важна подкрепата за трудовата заетост, беше включена и програмата за достъпна среда. Предвидени са средства за преустройство на работното място - ще има национално финансиране за това. Убедена съм, че в България бизнесът е социално ориентиран и че след разговори работодателите ще се убедят, че хората с увреждания са национален капитал, който не е използван достатъчно, заяви Манолова.

Беше конкретизирана месечната финансова помощ, които ще получават всички хора с увреждания, и разбира се, каузата на протестиращите майки, че личната помощ ще бъде един самостоятелен механизъм, разписан в закон, посочи омбудсманът.

Правителството пое конкретни ангажименти. Подписите на финансовия и на социалния министър са под план за действие. Абсолютно всички хора с увреждания застават зад този проект, всички организации го подкрепиха. Вече не може да се говори за разделение между хората с увреждания, както се говореше в началото на лятото. Много низки бяха тези опити да бъдат разделени хората с увреждания - на принципа "разделяй и владей", подчерта Манолова.

Тя заяви, че ако законопроектът върви по план, трябва да бъде окончателно приет до края на ноември. Няма да е добре да оставим майките на палатки до Коледа, да ги затрупа снегът, каза още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Константин Тодоров
1588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кой каза"ку-ку"?

2018.10.12 | 09:19

1
Поведението на една персона ме кара да не се съмнявам, че е една от тях.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини