Сидеров хвърли топката на Симеонов за ОП и изборите догодина

  • 14 октомври 2018 18:55

  • 2980
  • 9
Сидеров хвърли топката на Симеонов за ОП и изборите догодина
© Булфото (архив)

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 трябва да каже дали "Обединени патриоти" ще се явят заедно на изборите догодина.

Това зяви пред БНР председателят на парламентарната група на Обединените патриоти и лидер на партия „Атака“ Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

„Знам какво е да си в опозиция 10 години. Влязох в управляващата коалиция с идеята, че когато си във властта, можеш поне нещо да направиш. След толкова години се убедих, че политиката е наистина изкуство на възможното.В момента имам някаква възможност да реализирам някакви неща. В здравеопазването какво направих? Извоювах в Ямбол - моят избирателен район – болницата, която от средата на 80-те години е започната и недовършена, да бъде довършена, но след една година буквално битка в самото правителство”, обясни той.

По думите му партия „Атака“ е  получила покана за членство в Консервативния алианс на Европа, а следващата седмица ще подаде формално документи.

„Историческият момент е такъв, че на европейското поле, а значи и на българското, става огромен сблъсък между консервативни идеи и либерализъм. Либерализмът беше властващ през периода след падането на Берлинската стена. Обаче на хората започна да им се повръща от това и казват: „Стига толкова, не искаме мигранти от където си поискат“. Надявам се, че в крайна сметка ще спечели тази разумна среда, която са и консерваторите. Никога не съм одобрявал хитлеристкия начин на национализъм, защото той е антихристиянски и античовешки по всякакъв начин. На мен просто са ми лепили такъв етикет,  защото това е най-лесният начин да очерниш някого“, заяви още политикът.

Според него според вижданията на Консервативния алианс ЕС не трябва да се разпада, но трябва да се промени.

„Той има нужда от промяна, защото в момента имаме една бюрократична, пирамидална структура със скъпоплатени чиновници – Еврокомисия и задкулисие зад тази Комисия, които всъщност решават нещата. Това трябва да се промени и да се даде повече възможност на хората - наистина демокрацията да се върне, защото тя в момента е отнета“, посочи Сидеров.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2980 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Дани

2018.10.15 | 12:13

9
Много ме кефи как им го казва Волен, какъвто и да го наричат, той е най-директния политик. Не знам тия малоумни ли са, без Атака в коялиция с тях, Краси и Валерко са за никъде. Ама той Волен мисли за българския национализъм, защото трябва да сме по -силни и обединени, за да победим либералната сбирщина.
Аспарух

2018.10.15 | 12:09

8
Симеонов и Каракачанов да слушат Сидеров. Трябва да се явят заедно на евроизборите иначе вицепремиерите ще гледат Брюксел през крив макарон, а от там ще продължат да ни тъпчат и да ни налагат гейбракове
Соня Еленкова

2018.10.15 | 11:53

7
ако Волен води листата за евроизборите ще гласувам за него. ще ги разбие тези началници в Брюксел!
Елеонора Е.

2018.10.15 | 11:42

6
Навремето Волен си вкара трима евродепутати, Валерката не може да го направи сам. По-подбре да е със Сидеров, иначе сам остава извън всякакви бариери. А ще се изкефя ако Сидеров реши да ходи в Европарламента, ще им казва нещата в очите директно.

2018.10.15 | 05:45

5
Политическата курва Сидеров, с политическият труп Бареков - заедно на избори. Какво трябва да се очаква....?
Умник Гюро

2018.10.14 | 20:42

3
Спешно трябва да се приеме Закон за Защита на Държавата. БСП/БКП да се обяви извън закона заради геноцид над българския народ и участие в международен тероризъм.

2018.10.14 | 21:28

4
Лайното Гюрго пак засмърдя
Антон Тодоров

2018.10.14 | 20:26

2
И ти Волене си гъз като мене.
Волен Сидеров

2018.10.14 | 20:25

1
Много , ама Много,Много съм луд.

Добави коментар

Водещи новини