Бойко Борисов поздрави Негово Светейшество патриарх Неофит по случай рождения му ден

  • 15 октомври 2018 10:43

  • 730
  • 0
Бойко Борисов поздрави Негово Светейшество патриарх Неофит по случай рождения му ден
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изпрати поздравителна телеграма до Негово Светейшество българския патриарх Неофит по случай рождения му ден, съобщиха от правителствената пресслужба.

„В съзнанието на нашите съвременници Вие сте достоен архипастир. Уверен съм, че и занапред добрите взаимоотношения между държавна и църковна власт, ще продължат да се развиват в името на нашия народ. Затова гледам с надежда и упование в бъдещето и вярвам, че с Вашето човеколюбие, търпение и искрен оптимизъм ще продължите да водите успешно Българската Православната църква и да отстоявате нейните идеали“, пише министър-председателят Борисов, като подчертава преклонението си пред истинската вяра и отделеността на патриарха. „Нека Бог Ви дари с още повече сили и дълголетие. Бъдете все така търпелив и съпричастен към всяка човешка болка и надежда – истински изповедник на вярата и духовна опора в житейските трудности на българите“, допълва премиерът.

В поздравителната телеграма министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пожела още крепко здраве и сполука във всички бъдещи начинания на Негово Светейшество.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини