Екатерина Захариева: Евроинтеграцията на Западните Балкани ще продължи (видео)

  • 12 октомври 2018 12:00

  • 728
  • 1
Екатерина Захариева: Евроинтеграцията на Западните Балкани ще продължи (видео)
©

Националният интерес на България определя да имаме силни, устойчиви и демократични съседи, каквито са страните от Западните Балкани. В този смисъл евроинтеграцията на Западните Балкани ще продължи и занапред. Тоест за да сме добре ние, трябва и нашите съседи да са добре.

Това обяви от трибуната на Народното събрание вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по време на днешния парламентарен контрол на въпрос за разширяването на ЕС след края на Българското европредседателство.

,,Вече официално и Румъния, и Хърватска обявиха, че ще продължат преговорите относно европейската перспектива на Западните Балкани. Освен това България продължава да бъде канена на форуми, които са свързани с евроинтеграцията на нашите съседи'', заяви Захариева.

,,България първа наложи като приоритет въпроса със Западните Балкани пред 28-те, така че да не подценяваме и нашите усилия. Ще продължим да настояваме нашите съседи и приятели от Западните Балкани да станат част от европейското семейство'', завърши външният министър.

Последвайте канала на

Владимир Василев
728 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2018.10.12 | 12:27

1
не ни стигат циганите, а ще ни докарат и албанците тия простаци.

Добави коментар

Водещи новини