Караянчева към премиера на Черна гора: Имате пълната подкрепа на България по пътя ви към ЕС

  • 08 октомври 2018 16:27

  • 1218
  • 0
Караянчева към премиера на Черна гора: Имате пълната подкрепа на България по пътя ви към ЕС
© Народното събрание

За България европейската интеграция на Западните Балкани продължава да бъде приоритет и затова Черна гора може да разчита на пълната ни подкрепа по пътя си към членство в Европейския съюз. С тези думи председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се обърна към министър-председателя на Черна гора Душко Маркович, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата се срещнаха в рамките на официалното посещение на българска парламентарна делегация в Подгорица.

Председателят на българския парламент посочи, че проведената в рамките на Българското европредседателство Среща на върха между ЕС и Западните Балкани придоби особено важно значение за всяка една от страните в региона. Караянчева допълни, че приетата Декларация по време на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София потвърждава недвусмислената подкрепа на ЕС за европейската перспектива на страните от региона.

Председателят на Народното събрание благодари за ползотворното участие на премиера Душко Маркович в този значим форум.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази мнение, че доброто сътрудничество между двете страни, както и последователният напредък на Черна гора в европейската и евроатлантическата интеграция, предоставят възможности за разширяване на двустранните контакти в много нови области. 

„Българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше личността, която успя да обедини разединена Европа с темата за евроинтеграцията на Западните Балкани“, заяви категорично на свой ред премиерът на Черна Гора Душко Маркович. Той изтъкна, че посланията от историческата среща на върха между ЕС и Западните Балкани в София са били много добре възприети от всички и те са дали още по-решителен стимул на Черна гора да продължи с реформите по пътя си към ЕС.

Министър-председателят Душко Маркович отбеляза, че Черна гора може да бъде добър пример за страните от региона за политическа воля за провеждането на нужните реформи за членство в ЕС. 

Председателят на Народното събрание допълни, че добросъседските взаимоотношения и регионалното сътрудничество са сред най-важните условия за процеса на приближаване на Черна гора към ЕС.

В тази връзка тя отбеляза, че има неизползвани възможности за разширяване на бизнес контактите между двете страни в сфери като енергетиката, инфраструктурата, туризма и селското стопанство.

По думите на Караянчева идеята на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за взаимно използване на изграждащия се подводен електропровод, свързващ Черна гора и Италия, би довело до задълбочаване на сътрудничеството в сферата на енергетиката между двете България и Черна гора. 

В състава на българската парламентарна делегация са председателят на Групата за приятелство България – Черна гора Петър Петров, заместник-председателите Тома Биков и Любомир Бонев и членовете на групата Велислава Кръстева и Слави Нецов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини