Атанас Мерджанов: Има разминаване в позициите на Корнелия Нинова и Румен Радев

  • 11 октомври 2018 07:58

  • 1237
  • 1
Атанас Мерджанов: Има разминаване в позициите на Корнелия Нинова и Румен Радев
© БТВ

Позицията, която беше подписана от 50 члена Националния съвет, е преди всичко за вестник "Дума". Тази позиция не е насочена срещу "Визия за България". Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

На Националния съвет имаше тема, че "Визия за България" е минала без обсъждане на Съвета, което е задължително. Без такова обсъждане документът няма необходимата политическа тежест. Целият въпрос и нашето усилие е насочено не към опозиция "стани да седна", а към това БСП да стане силна партия, която да получи доверие, заяви Мерджанов.

Решението за излизане на парламентарната група извън парламента също трябваше да срещне санкцията на Националния съвет. Това решение дойде след едно изявление на президента Радев, че няма нужда от предсрочни избори. Това засилва съмненията за едно съперничество (между президента и лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за – б.р.) за това кой ще се заяви като по-силен опонент на Борисов. Не бих казал, че има точно съперничество между тях, но със сигурност има едно разминаване в позициите, посочи Атанас Мерджанов.

Много по-ценно за партията щеше да е, ако парламентарната група беше в парламента и отстояваше позициите си.

Не мисля, че БСП трябва да яхва протеста на майките на деца с увреждания, но няма лошо членове на БСП да подкрепят протеста, каза още социалистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.11 | 08:58

1
Българският народ трябва незабавно да се отърве от терористичната партия БКП/БСП. Тази терористична антибългарска организация продължава и днес войната срещу независима България. Тази терористична клика е финансирана директно от руско-болшевишките тайни служби, както и от еврейско-масонските банки на Ротшилд, Варбург, Шиф, Сорос, Рокфелер. Комунистите извън закона - сега!

Добави коментар

Водещи новини