АБВ: Трябва ни цялостно и трайно решение за повишаване на сигурността на пътя, това не може да стане с постоянни кръпки в закона

  • 10 октомври 2018 13:48

  • 796
  • 1
АБВ: Трябва ни цялостно и трайно решение за повишаване на сигурността на пътя, това не може да стане с постоянни кръпки в закона
© Булфото (архив)

Най-лошият показател, който ясно говори за неспособността на институциите да намират решение на проблема с войната на пътя е, че само тази година шест пъти вече е променян Закона за движение по пътищата.

Това заяви председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, който взе участие в Международна конференция на тема: „Пътната безопасност – елемент от националната сигурност“, организирана от Института за пътна безопасност, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Практиката в цяла Европа показва, че първо трябва да се направи сериозен и цялостен анализ на причините, които водят до толкова много леки и тежки пътнотранспортни произшествия у нас. След това вече трябва да се предприемат и мерки по въвеждането на съответните нормативни и поднормативни актове и чак след това да се преминава към структурни промени. За това силно препоръчвам на българските институции да не тичат пред вятъра и да не спекулираме с човешката трагедия, а да търсим трайно решение, което няма да има конюнктурен характер. Решение, което няма да бъде подлагано на непрекъснати допълнителни промени, които създават усещането за несигурност у хората и недоверие към възможностите на държавата да се справя с проблемите, които са на дневен ред за обществото в България“, заяви още Петков, който участва в дебата за повишаване на пътната безопасност повече от една година, a активната му работа за намаляване на пътно-транспортните произшествия и жертвите на пътя започва през 2003 г. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
796 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.10 | 15:46

1
Румене не разбра ли че сте пето колело в каруцата, кой се интересува от вашето мнение.

Добави коментар

Водещи новини