Румен Петков: Токът поскъпва заради съсипията в енергетиката

  • 06 октомври 2018 19:37

  • 4993
  • 4
Румен Петков: Токът поскъпва заради съсипията в енергетиката
© ПП АБВ

Наблюдаваме съсипия в сектор "Енергетика". Ценообразуването на енергоресурсите е нещо, на което не малка част от гражданите няма да издържат. С тази тема се спекулира. Прехвърля се вина на КЕВР и във всички възможни посоки. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков пред Дарик радио.

Той предупреди, че в момента се готвела и поредната стъпка, която ще удари енергийния ни сектор и ще се отрази директно върху гражданите и икономиката на страната.

"Подготвя се обединяване на АЕЦ "Козлодуй" с "Марица-изток 2". Това се прави без да се коментира, че в последните 5 години цената на вредните емисии скочи от 5 на 20 евро, а вероятно догодина ще стане и 25 евро и това някой трябва да го плати. И като бягат от тази тема и правителство и парламент и опозиция, каквото и да значи последното, всъщност те бягат от решението да се гарантира бита. Това е много голям проблем, защото сега КЕВР спря увеличението на цените на тока, но след Нова година няма да може да го спре. За това аз мисля, че голямото предизвикателство, пред което е изправено в момента правителството ни, е това. Защо не се обединим всички и да решим два основни проблема. Да изградим АЕЦ" Белене" и да организираме нещата така, че да внасяме руска газ от Русия, а не от Турция", подчерта той.

Румен Петков каза още, че АБВ ще настоява за отпадането на плоския данък и въвеждането на диференциран ДДС. Второто по думите му трябва да бъде извършено под стриктния контрол на държавата, за да няма злоупотреби.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4993 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
666

2018.10.07 | 16:12

4
И от това ли разбираш,тъпак недоправен

2018.10.07 | 10:01

3
Не си спомням тока да поскъпва в момента. Петков пропусна да лобира за АЕЦ Белене, което е в неговия и на ментора му Първанов репертоар.
Uau

2018.10.07 | 06:48

2
Румба,ти ли говориш за съсипия,бе калъф ?

2018.10.06 | 20:27

1
Токът поскъпва заради такива некадърници , крадци и лъжци като Румен пикнята , Румен овч. , Тиквата и тем подобните , които ни съсиват и ограбват вече 29 години !

Добави коментар

Водещи новини