Институциите обещаха: Ще положим всички усилия за това хората с увреждания да не бъдат подведени (видео)

  • 09 октомври 2018 16:48

  • 57747
  • 2
Институциите обещаха: Ще положим всички усилия за това хората с увреждания да не бъдат подведени (видео)
© Novini.bg

 Днес с министър Горанов подписахме план за действие по приемане на законодателството за хората с увреждания. Обединихме се около принципната позиция, че Законът за личната помощ и Законът за лицата с увреждания трябва да се разглежда в пакет от НС. Ще бъдат предвидени още 150 милиона лева за хората с увреждания. Част от средствата, които се формират сега и добавките за чужда помощ ще се вземат при кандидатстване. Това заяви социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  на брифинг във връзка с подписването на План за действия по приемане на законодателство за хората с увреждания.

"Ангажиментите, които се поемат в случая от министъра на труда на социалната политика са на 11 октомври проектът на Закона за хората с увреждания да се разгледа на Национален съвет за интеграция на хората с увреждания. На 16 октомври да бъде разгледан в Националния съвет за тристранно сътрудничество. На 17 октомври да влезе за одобрение в МС и на 19 октомври да бъде в Народното събрание", каза още той. 

"На личната помощ ще имат право лицата с трайни увреждания с над 90 на сто, а при децата с над 50 на сто. Ангажиментът за срок е изплащането да започне от началото на 2019 г.", разкри Петков.

"Имаше натрупано недоверие между отделните страни в процеса. Последните два дни водихме разговори с представители на хората с увреждания. Недоверието трябваше да бъде преодоляно и днешното разбиране дава първа отправна точка, за структуриране на работата до края на тази година. Ние не се опитваме да избягаме от промените", категоричен бе финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

"Ще положим всички усилия за това хората с увреждания да не бъдат подведени", каза още той.

"Бяха поети конкретни ангажименти и срокове от правителството. Ще следя процеса от близо, но и ще продължа да подкрепям майките на деца с увреждания на техните протести", допълни по темата омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

"Важна стъпка е ангажирането на страните с проблема. Няма да се приберем, продължаваме протестите, до началото на действията", завърши майка на дете с увреждане. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
57747 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.09 | 19:05

2
Народът е на мнение: "костовистката система ни убива".

2018.10.09 | 16:53

1
какво значеше "лицемерие" , нещо съм забравил , извинете!

Добави коментар

Водещи новини