Манолова с коментар за промените за хората с увреждания

  • 11 октомври 2018 10:43

  • 912
  • 0
Манолова с коментар за промените за хората с увреждания
© Булфото (архив)

Според омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на подписът на финансовия министър под плана за действие за сроковете за приемане на законодателството за хора с увреждания е гаранция, че промените ще се случат. Манолова коментира това пред журналисти. Тя дойде при палатките на протестиращите майки на деца с увреждания.

В момента майките събират палатките. Манолова подкрепя исканията на протестиращите, които за пореден път определи като справедливи. По думите й завоюваното от тях след шест месеца преговори е в полза на всички хора с увреждания. В момента те изнасят битката на всички и с протеста показват, че ще настояват реформата да се случи до нейния край. 

Омбудсманът припомни, че има определени стъпки, които трябва да бъдат изминати. Работна група ще гледа днес предложението за Закон за социалните услуги, а по-късно Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще обсъди последния вариант на Закон за хората с увреждания.

В отговор на въпрос дали очаква премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се срещне с майките, Манолова каза, че премиерът вече се е срещал с тях, такива срещи вероятно също ще има и занапред.

"Властите се срещат с гражданите, гражданите избират властите, властите се отчитат пред тях, това не е новина, а би следвало да е нещо нормално", допълни Манолова.

БТА
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини